Economie

Titluri de stat Tezaur, disponibile cu dobânzi între 7 și 7,8% pe an

De astăzi, se pot face investiții în titlurile de stat Tezaur, cu maturități de 1, 3 și 5 ani, cu dobânzi anuale de 7%, 7,5% și, respectiv, 7,8%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu, iar veniturile sunt neimpozabile, potrivit Ministerului Finanțelor Publice.

Titlurile de stat Tezaur pot fi cumpărate între 13 ianuarie 2025 – 6 februarie 2025 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului.

Operațiunile care pot fi realizate online sunt deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.

Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online.

Titlurile pot fi achiziționate și de la sediul unităților Trezoreriei Statului în perioada 13 ianuarie 2025 – 7 februarie 2025, sau de la subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A. din mediul rural între 13 ianuarie 2025 și 5 februarie 2025, și din mediul urban între 13 ianuarie 2025 și 6 februarie 2025.

Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. În plus, un investitor are libertatea de a efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

7 comentarii

  • E bine, în sensul ca mai mult de 7% nu îți dă nimeni.
    În SUA 4,5%, în Germania sub 2%,
    Dacă vrei mai mult de 7% trebuie să cumperi acțiuni , să riști, poate ca iei +30%, poate pierzi 30% din suma investită.

    7% e bine dacă ai mulți bani și vrei să îți “conservezi” averea .
    Dacă ești tânăr și sărac, nu și ce conserva, și nici nu devii bogat cu 7% pe an , deci RISCĂ la bursă.

    5
    5
    • Când statul oferă asemenea dobânzi cam cat crezi tu ca ajunge dobândă la care dau băncile împrumuturi firmelor ?
      Banca preferă să împrumute statul , cu dobândă de 6-7%, fără riscuri , decât să împrumute o firmă , unde riscurile sunt mult mai mari .
      Din cauza statului , care oferă 7%, ajung firmele să se împrumute de la bănci cu dobânzi de 10-15% !
      O să vezi cat de bine va fi la scadenta , te grăbi cu concluziile !

      3
      2
    • Scuze, dacă am părut arogant, nu asta mi-a fost intenția .

      Inflația este mare, 5.1%, iar dobânzile nu pot fi mai mici, deocamdată.
      Dar, înghețarea salariilor, creșterea taxelor locale, dobânzile mari, stimularea economisirii (descurajarea consumului) reducerea deficitului bugetar , vor face ca inflația să scadă!

      Dobânzile mici fac ca inflația să crească, și nu este de dorit.

      2
      3
    • Dacă banca n-ar împrumuta statul riscul firmei ar fi mai mic? Bănuiesc că știi că statul nu se împrumută de la toate băncile și totuși dobânda e aceeași sau mai mare la acele bănci pt firme?

      2
      1
    • Știu asta, am citit și eu http://www.zf.ro de astăzi!
      Eu vorbeam din punctul de vedere al celor care au bani, investitori . Cineva a cumpărat Tezaur de 300 milioane de lei, inflația e bună pt cei care au bani, proprietăți, totul crește în valoare, cei care nu au nimic, au doar de pierdut!

      1
      2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.