În curând va fi recepţionată, în cadrul aceluiaşi proiect, o autospecială pentru lucru cu apă şi spumă (579.666 lei).
Inspectorul şef al ISU Bistriţa, lt. col. Constantin Florea, a precizat că noua autospecială este dotată cu un cort pentru situaţii de urgenţă, ”un fel de spital de campanie” pentru situaţii de urgenţă. ”Maşina are echipament de descarcerare, motopompă şi un post medical avansat. Cortul are două sectoare, de 30 m şi 10 m, sunt 10 tărgi, corpuri de iluminat. Acest cort va fi folosit pentru primul ajutor şi triajul primar al victimelor. Maşina poate interveni la incendii, accidente, inundaţii”, a spus Florea.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Alexandru Pugna, a precizat că dacă ISU nu avea la dispoziţie echipamente performante, cel puţin două persoane nu ar mai fi fost în viaţă în urma accidentului feroviar de la Gledin. ”În cadrul primelor două faze ale proiectului, ISU Bistriţa primeşte în total 10 autospeciale. CJ şi-a adus contribuţia la acest proiect prin cei 2%, contribuţia fiecărui judeţ din Transilvania de Nord”, a declarat Pugna.
Obiectivul proiectului derulat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ”Transilvania de Nord” prin Programul Operaţional Regional este îmbunătăţirea calităţii servicilor de urgenţă, prin reducerea timpului de intervenţie, îmbunătăţirea nivelului tehnic şi consolidarea capacităţii de colaborare şi conlucrare între centrele de urgenţă.
În prima etapă, ISU Bistriţa a primit cinci autospeciale pentru lucru apă şi spumă, o maşină de descarcerare şi trei ambulanţe, iar în treilea lot este prevăzută o autospecială pentru lucru la înălţime.
Adaugă comentariu