”Folclorul românesc, în doliu. A plecat dintre noi cea mai îndrăgită şi apreciată realizatoare de emisiuni folclorice din România: Marioara Murărescu. Folclorul românesc a suferit o grea pierdere, rămânând fără unul dintre cei mai importanţi stâlpi de susţinere a adevărului, esenţei autenticităţii cântecului şi portului românesc adevărat. Într-o lume în care comercialul, facilul şi nonvaloarea încearcă să câştige tot mai mult teren, Marioara Murărescu, prin emisiunea ”Tezaur folcloric”, ne-a învăţat să preţuim creaţia neaoşă, adevărată a neamului nostru românesc, fiind printre ultimele ”bastioane” de luptă împotriva pseudoproducţiilor muzicale care s-ar vrea folclor, dar nu sunt. Pentru bucuria sufletului celor ce-i urmăreau şi îndrăgeau emisiunile, pentru lupta sa dusă spre promovarea cântărilor neamului nostru românesc, să-L rugam pe Bunul Dumnezeu să-i primească sufletul în rândul celor drepţi, dându-i odihnă veşnică şi iertare. Drum bun spre lumea stelelor, doamna Marioara Murărescu, acolo unde vă aşteaptă atâţia mesageri ai cântecului nostru pe care i-aţi promovat şi unde cu toţii vom ajunge, şi unde va fi un nou ”Tezaur folcloric”. Cei plecaţi pe drumul veşniciei nu mor decât atunci când nu mai trăiesc în sufletele noastre. Să-i purtăm acolo într-un colţ numai al lor şi în rugăciunile noastre. Veşnică neuitare celei ce a creat nemurirea folclorului românesc, îngrijind „mugurii de tezaur”, dând „testament moştenitorilor” şi arătând care sunt „copacii rodnici” ce merită a li se ”gusta” roadele. Dumnezeu să vă odihnească în pace!”, a scris vicepreşedintele CJ Alexandru Pugna pe pagina sa de Facebook, acolo unde a postat câteva fotografii în care apare alături de Marioara Murărescu.
Realizatoarea de televiziune Marioara Murărescu a încetat din viaţă în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 66 de ani. Ea era bolnavă de multă vreme.
Marioara Murărescu a fost realizatoare şi prezentatoare a emisiunii de televiziune „Tezaur folcloric”, difuzată pe TVR. În 1971 şi-a început cariera la Radioul public, iar în 1977 s-a angajat la TVR ca realizator de emisiuni folclorice. Prima încercare de realizare a celebrei emisiuni „Tezaur Folcloric” a avut loc în 1978, dar abia în 1982 a primit un spaţiu fix în grila de programe a televiziunii. De-a lungul carierei sale a organizat numeroase festivaluri de folclor, concerte de colinde, emisiuni duplex cu Televiziunea Moldova la Bucureşti şi Chişinău. De asemenea, a realizat primul disc de aur „Tezaur folcloric” (1992), prima casetă video „Tezaur folcloric” (2000), lucrarea „Cu ochii lumii” (cuprinzând diverse opinii despre emisiunea „Tezaur folcloric”).
Sincere condoleante pentru aceasta mare doamna care a contribuit enorm la valorificarea si punere in valoare a traditiilor si inteligenta satului romanesc !
Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul !
„In nefiinta” poate vreti sa treceti voi, cei care folositi aceasta expresie… Stiti ce inseamna nefiinta? Va doriti sa treceti in nefiinta? Mama ei de exprimare in limba romana! In rest, sincere condoleante pentru aceasta persoana deosebita!