Agenţia de ştiri Basilica scrie că Preasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, fiind înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi din care a făcut parte protopopul de Bistriţa, părintele Alexandru Vidican.
De asemenea, au participat la slujba arhierească de la Ciosa şi monahi, stereţi şi stareţe de la mănăstirile din apropiere, credincioşi din satele învecinate, dar şi oficialităţi judeţene şi locale. După citirea evangheliei în care a fost prezentată pilda vameşului şi a fariseului, Preasfinţitul Episcop Vasile Someşanul a vorbit despre perioada Triodului ca o perioadă în care suntem chemaţi să intensificăm rugăciunea, milostenia şi faptele bune: „În perioada Triodului în care am intrat de astăzi, timp de 10 săptămâni, ne este dat să ne sporim trezvia minţii şi ostenelile duhovniceşti, pentru a ne ruga mai mult pentru a ne strădui să ne înfrânăm de la tot ceea ce este potrivnic poruncilor lui Dumnezeu şi în acelaşi timp pentru a spori milostenia şi faptele bune, fapte care ne ajută să trăim demn, cinstit şi frumos în viaţa noastră pământească şi să sporim puterea credinţei lucrătoare”.
La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârşită şi slujba de parastas la şase săptămâni pentru cântăreţul bisericii, Dumitru Şut, ce a trecut în acest an la cele veşnice, potrivit Radio Renaşterea.
Biserica parohiei Ciosa a fost ridicată în jurul anului 1934, prin contribuţia credincioşilor din zonă. O dată cu trecerea anilor, locaşul de rugăciune a suferit ample lucrări de reparaţii, a precizat părintele paroh Liviu Tomoroga. Cele mai ample au avut loc în anul 2002, prin grija părintelui Gavril Horţ, duhovnicul Mănăstirii Piatra Fântânele. Au urmat alte lucrări de reabilitare în perioada 2009 – 2010, iar o dată cu finalizarea lor, locaşul de rugăciune a fost resfinţit de PS Episcop Vasile Someşanul.
Sursa: Basilica şi Radio Renaşterea
dar cum e drumul pana la ciosa? va spun eu, un dezastru…
dar cum e drumul pana la ciosa? foarte, foarte rau…..