Politică

PDL Bistriţa aşteaptă ca primarul Ovidiu Creţu să-şi piardă mandatul. ”Poate avem noroc!”

Organizaţia Municipală PDL Bistriţa va desemna în perioada următoare un candidat la Primărie, ”pentru orice moment care va necesita alegeri”, a anunţat preşedintele Gheorghe Tuţă, sigur că PDL nu va mai trăi ”vremurile din 2012”. Consilierul local Alin Seserman, prim-vicepreşedinte al filialei, speră că Ovidiu Creţu îşi va pierde mandatul după procesul cu ANI.

”Un lucru vă spun cu siguranţă: în perioada următoare vom desemna un candidat pentru Primăria Bistriţa. N-o să ne mai prindă vremurile din 2012, asta vă asigur. Vom desemna un candidat pentru orice moment care va necesita alegeri în Bistriţa. E o chestiune de strategie, important e să-l găsim. Organizaţia Municipală are şi oameni şi capacitatea de a desemna un candidat. De-a lungul timpului, am desemnat candidaţii ţinând cont de nişte analize, de nişte percepţii. Vasile Moldovan a ajuns candidat în urma unui sondaj în care cetăţenii îl vedeau ca primar. Mecanismele de desemnare vor fi undeva similare”, a declarat preşedintele PDL Bistriţa, Gheorghe Tuţă, consilier municipal.

Prim-vicepreşedintele PDL Bistriţa, consilierul local Alin Seserman, a spus: ”Primarul are şi alte probleme (n.r. – procesul cu ANI) şi poate avem norocul ca proiectele lui să fie oprite într-un timp mult mai scurt”.

Întrebat dacă îşi doreşte ca Ovidiu Creţu să-şi piardă mandatul, Seserman, care ar putea fi o variantă pe lista posibililor candidaţi ai PDL la Primăria Bistriţa, a răspuns: ”Da. Organizaţia Municipală PDL trebuie să aibă un candidat care să câştige. N-am luat în calcul candidaţi din afara partidului, avem în partid”.

În 23 septembrie 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că Ovidiu Creţu s-a aflat în incompatibilitate în perioada 1 octombrie 2012 – 21 ianuarie 2013, întrucât a fost şi reprezentant asociat persoană juridică în cadrul SC Business Park Bistriţa Sud SRL, societatea care administrează Parcul Industrial Bistriţa Sud. Primarul Bistriţei a pierdut la Curtea de Apel Cluj procesul intentat Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) care l-a declarat incompatibil. Ultima cale de atac este Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

2 comentarii

  • Stati linistit dl. Tuta ca nu pleaca Cretu de la primarie nici cind i se termina mandatul , ca isi ia altul. si uite asa [dupa modelul aluia de la Beclean] o sa-l avem 20 de ani. aveti incredere.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.