Actualitate Politică

PNL: Primarul se pozează în Parcul Industrial, noi căutăm investitori. Poate nu suntem fotogenici

Senatorul Dorin Dobra, preşedinte interimar al Organizaţiei Municipale PNL, a spus că va reproşa oricând oricărui partener ”lipsa de solidaritate, de loialitate şi de decenţă” şi că ”aceste practici”, precum neinvitarea liberalilor la începerea lucrărilor în Parcul Industrial, sunt cele care au desfăcut USL la nivel naţional.

”Remarc începutul oficial al lucrărilor în Parcul Industrial. Îl felicit pe domnul primar că a adus până aici tot acest reper, iar din acest moment oriunde în ţară sau în lume când căutăm investitori avem un argument în plus: intrat prima lopată în pământ pentru începerea lucrărilor. E un argument mare pentru cei care căutăm investitori. Alţii se pozează şi predau lucrări, e în regulă, raportăm că ne continuăm munca de a căuta investitori. Săptămâna viitoare vor avea loc două întâlniri importante pentru ceea ce numim proiectul de populare a Parcului. Trecem într-o etapă importantă şi necesară, de a aborda consultanţi specializaţi în identificarea, contactarea şi atragerea investitorilor români sau străini. Ne-am raportat la experienţa celor din Oradea, am întrebat cu cine au lucrat şi ne vom întâlni cu firmele care s-au ocupat de popularea Parcului Industrial din Oradea”, a spus Dorin Dobra.

El a menţionat că liberalii ”continuă efortul de a căuta întreprinzători”. ”Felicităm pe cei ce reuşesc să se pozeze cu începerea lucrărilor, noi ne facem treaba şi peste câteva luni să avem lucruri palpabile, contracte, eventual lăsând altora de a se poza în faţa Primăriei sau eventual în Parc cu investitorii aduşi. Poza domnului primar cu cască în cap a însemnat un singur lucru: ne putem apuca să discutăm practic cu potenţialii investitori. Am înţeles semnalul. N-am să reproşez nimănui vreodată partea de imagine, ci oricărui partener lipsa de solidaritate şi mai ales de loialitate şi de decenţă. Nu spun că e un proiect liberal, spun că pe acest obiectiv am fost parteneri oneşti, iar aceste practici sunt practicile ce au desfăcut la nivel naţional o alianţă, aşa că n-ar avea dificultăţi s-o desfacă şi la Bistriţa. Îşi făceau unii de peste drum griji privind popularea Parcului, am spus mereu că primii care vor depune cererile sunt investitorii din Bistriţa care fie îşi măresc activitatea, fie doresc relocarea. Parcul e o chestie de igienă urbană a oraşului”.

”Cred că nu suntem destul de fotogenici ca să participăm la semnare de contracte, la semnarea ordinului de începere a lucrărilor, dar nicio problemă. Stăm şi pe locul din spate”, a comentat viceprimarul Ioan Peteleu. El a precizat că a fost la Bucureşti, alături de administratorul Business Park, Iulius Dumitru, la un forum mondial de afaceri, unde s-au stabilit contacte pe tema populării Parcului Industrial. ”Apoi, în timp ce alţii se pozau cu căşti în cap, noi discutam cu un grup de investitori din Turcia, care activează în industria lemnului, care studiază variante de a-şi dezvolta noi unităţi de producţie, iar Bistriţa prezintă un interes deosebit. Sunt depuse câteva cereri pentru suprafeţe în Parcul Industrial, firmele aşteaptă finalizarea lucrărilor. Să vedem dacă în paralel cu lucrările se poate da şi autorizaţie de construcţie pentru acele firme, să avem şi fabricile funcţionale. E vorba de investitori autohtoni care au depus cererile”, a spus Peteleu.

El a precizat că în Consiliul Local au fost aprobate două proiecte importante, situaţiile financiare ale anului 2013 şi majorarea capitalului social pentru firma-administrator, Business Park. ”Pentru a continua strategia de marketing, de  atragere a investitorilor. Practic e singura activitate pe care această firmă poate s-o facă. S-a spus că firma e în pierdere. Da, firma va trece pe profit când va avea rezidenţi în Parcul Industrial, pentru că singurul venit pe care îl poate obţine e din taxa de administrare a Parcului. Aşa e legislaţia”.

6 comentarii

  • Eu am adus ieri in sedinta de consiliu local chestiunea asta. Nu liberalii trebuiau invitati ci membrii consiliului local in primul rand. Nu avem merituosi in proiectul asta in afara angajatilor de la compartimentul de integrare europeana din primarie. Doamna Cocesiu are un merit real. Pana una alta societatea merge pe pierdere. Cand va merge pe profit si vom vedea si investitorii din Turcia sau din Oradea sau din Bistrita atunci mai discutam.

  • „Doamnelor”, decat sa va certati ca niste gaite pe nimicuri, cine e mai important sa se traga in blit, mai bine ati face ca lucrurile sa mearga pentru bistriteni.Mai lasati fleacurile de mahala!

  • Degeaba va agitati, ca primarul Cretu are o mentalitate de vataf. Iata ce sustinea edilul Bistritei intr-un interviu din presa locala aparut in vara anului 2013: “Viceprimarul este ajutorul primarului. Dacă cineva crede că viceprimarul este reprezentantul Consiliului în aparat şi cel care îl controlează sau îl monitorizează pe primar, se înşeală. Viceprimarul, ori e ajutorul primarului, ori nu e nimic.”, dupa care adauga: “Cine ţine minte, cine îşi aminteşte de viceprimarii din acea vreme? Totul se descarcă pe primar şi eu îmi asum lucrul acesta. Dacă se descarcă lucrurile pe mine, pot să las eu frâiele din mână? Nici nu intră în discuţie aşa ceva.”
    Prin urmare, daca viceprimarii sunt considerati ca niste slugi ale primarului, ce sa mai vorbim de consilieri sau de simplii cetateni. Pe de alta parte si voi liberalii din consiliul local sunteti de vina. Va meritati soarta de a nu fi bagati in seama. Pana mai ieri, erati niste simpli figuranti ridicatori de mana aproband toate ineptiile izvorate din „gandirea geniala” a tov. primar.

  • Liberalii din consiliul local „se supara ca vacarul pe sat” pentru ca primarul nu i-a bagat in seama la inauguratea lucrarilor la Parcul Industrial. Pana la urma e o prostie sa te superi pentru una din putinele fapte bune facute de primar- a dat drumul la un proiect care, poate avea efecte benefice pentru intreaga zona in care se gaseste. In primul rand, un lucru bun este amenajarea drumului de acces din Sarata către Parcul Industrial Bistriţa Sud, de la intersectia cu DJ 154, care se desprinde din DN17 si merge pe Valea Sieului. Bine ar fi daca lucrarile de modernizare la acest drum de legatura nu s-ar opri la Parcul Industrial si ar continua spre Viisoara facand pana la urma legatura si cu strada Zavoaie din Bistrita. Astfel, in perspectiva construirii Podului Berariei accesul spre Parcul Industrial s-ar putea face pe ambele maluri ale raului Bistrita. Ba mai mult, Podul Berariei ar favoriza crearea unei legaturi directe peste Pasarela Veche, intre Zona Industriala a Bistritei si Parcul Industrial Bistriţa Sud. Poate in felul acesta, cineva se va orienta si spre punerea in valoare a izvoarelor sarate de la Sarata dupa modelul Bailor Figa de langa Beclean.

  • Este surprinzator cum senatorul Dobra cauta NOD IN PAPURA sau motive de divort.
    Parcul industrial Bistrita Sud are doua component esentiale:
    UNU – este proiectul de realizare a amenajarilor, cu obtinerea finantarii din FEDR, care este categoric realizarea PRIMARULUI si a echipelor pe care le coordoneaza direct (cu pricepere si certa eficienta) – si ar fi o prostie s-o dea spre „laudare” altora – categoric n-o va face !!
    DOI – este partea de exploatare in functiune a PARCULUI pe care o gestioneaza integral PNL prin viceprimar si prin reprezentantul lor, Dumitru Iulius – administratorul parcului. Aici !! PNL are ocazia sa demonstreze ca este in stare sa faca ceva si practic sa culeaga „crema” intregii afaceri. Oare va fi ? Sper ca da.
    Nici senatorul Dobra nu l-a invitat la negocierile lor pe primar si nici acesta nu-I cheama pe liberali la actiunile lui.
    In ceea ce priveste interventia liberala in proiectul de realizare a amenajarilor este una jalnica, materializata de incercarea viceprimarului Peteleu de a furniza gaz viitorilor chiriasi, incheiata lamentabil – pentru ca d-l Peteleu astepta ca altii sa-i resolve problema enuntata, nu-I in stare sa duca un lucru la bunsfarsit.
    Apropos de viceprimar, dupa interventiile din presa nu cred ca „va mai face purici multi in Primarie”- Cretu l-a terminat pe Andrei Rusu (care fata de Peteleu e indubitabil o valoare ) imi imaginez ce va urma.

  • Sensul afacerii acceptata de primar :
    1. Daca proiectul Business Park …va functiona si se vor inregistra rezultate notabile, atunci meritele sunt ale PSD-ului, drept dovada sunt taierile de panglici…
    2. Daca nu va functiona atunci vinovat va fi PNL-ul … ei au facut treaba… adica este proiectul lor ..!
    CONCLUZIE : ORI SCAPAM CU TOTII …. ORI MURITI CU TOTII !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS