Economie Politică

Aventuri din blocurile construite de “popularul” Lucian Adrian Ungur. În realitate, veşnice şantiere

Un alt dezvoltator imobiliar căruia i s-a dus buhul pentru “calitatea“construcţiilor edificate este Lucian Adrian Ungur, fost candidat PP-DD la funcţia de primar, fost consilier local şi actual preşedinte interimar la Partidul Mişcarea Populară Bistriţa. La patru ani de la predarea cheilor, un bloc e tot în organizare de şantier, iar locatarii îi dau în mână “popularului” banii pentru curentul electric.

Potrivit unor locatari din cartierul rezidenţial Valeria Peter Predescu, aceştia ar fi semnat un antecontract în 2008 când Lucian Adrian Ungur era oarecum “pe val” şi nu se ştiau foarte multe despre el.

“Până în 2010, ne-am uitat cu stres la cât de greu se ridică un bloc care a fost iniţial P+5 şi care acum are 7 etaje. Am ajuns chiar şi la Primăria Bistriţa să întrebăm care e stadiul lucrărilor în condiţiile în care domnul Ungur nu mai răspundea la telefon şi în condiţiile în care noi ne tot prelungeam pe banii noştri valabilitatea antecontractului. Cel mai amuzant a fost când am întrebat lapPrimărie de construcţie. Dacă până atunci nu ne răspundea la telefon, deodată şi-a amintit de noi şi a început să ţipe că-l verificăm. Ne-a ameninţat că ne dă banii înapoică nu suntem oameni, ne-a făcut în fel şi chip”, ne-a relatat proprietarul unui apartament din blocul respectiv şi care nu a dorit să-i facem numele public.

El ne-a povestit că blocul a fost terminat cu greu şi predat celor care şi-au comandat aici apartamente. În acel moment, oamenii au putut constata că una li s-a promis, alta li s-a oferit. “Nu mai comentez calitatea finisajelor. Aşa că ne-am hotărât să cumpărăm gresie, faianţă, uşi, parchet. În final, dânsul ne-a returnat o parte din bani. Nu putem spune că nu a fost aşa. Totuşi, nu am putut remedia situaţia pereţilor făcuţi prost, a denivelărilor evidente. În 2010, am semnat contractul de vânzare-cumpărare prin bancă, după un show pe care l-am avut cu dumnealui, în care iar s-a isterizat pentru că noi nu am acceptat să facem actele cu notarul lui”, ne-a explicat aceeaşi sursă care a refuzat să meargă la notarul propus de Lucian Adrian Ungur pentru că aflase că acesta face “mici greşeli” care duc la pierderi de timp şi bani.

“Noi am vrut să facem acest contract prin bancă întrucât am presupus că banca va face toate verificările şi totul va fi în regulă. Teoretic, aşa a fost. Contractul asigură inclusiv lift, cotă parte din teren, etc. Am făcut bine, cred, că am procedat aşa fiindcă alţii s-au trezit cu contracte de vânzare-cumpărare în care notarul „uitase” de cota parte aferentă apartamentului. Oamenii nu au avut ce face, au deschis procese, iar în prima fază au chiar pierdut. Unii nu s-au descurajat, au continuat şi, în final, au avut câştig de cauză. Cu toate acestea, mai avem vecini care nu au contracte de vânzare-cumpărare, alţii care  nu au apartamentele intabulate sau au diferite alte probleme”, a adăugat proprietarul apartamentului din blocul construit de Ungur.

Scutit de problemele juridice în privinţa propriei case, el nu a scăpat de alt necaz. “Problema comună este şi cea mai mare: lipsa curentului electric cu branşamente individuale. Din 2010, stăm pe curent dat pentru organizare de şantier. La orele de vârf, nu merg cuptoarele cu microunde, nici cele electrice, ca să nu mai vorbim de maşinile de spălat. Pâlpâie lumina la lustre dacă vă puteţi imagina. Plătim în fiecare lună curentul la 0,75lei/kw, în lunile de iarnă câte 140 lei la 2 camere, în condiţiile în care noi, de exemplu, lucrăm de la 8.00 la 17.00 şi cât timp nu suntem acasă ne închidem toate aparatele. La fel de deranjantă este şi problema accesului în bloc. Trebuie să trecem pe lângă un şantier, pe o cărare care ni s- pus la dispoziţe. În acest şantier, lucrează muncitori necalificaţi. Cel puţin aşa credem. E o mizerie de nedescris care se simte şi în casele noastre. Degeaba spălăm balconul. A doua zi e la fel plin de ciment, praf şi mizerie. Şi mai grav este că noi credem că se foloseşte apă de la blocul nostru. Vedem tot timpul un furtun care iese din blocul nostru şi nu ştim cum e contorizat. Uşa de acces în bloc este tot timpul deschisă deoarece, deşi am plătit să avem acces pe bază de cartele la interfon, din cauza şantierului de lângă noi este tot timpul fratele domnului Ungur care ţine uşa deschisă cu o piatră sau blochează arcul yalei ca să nu se închidă. Unul dintre vecinii noştri a fost acuzat că fură curent în condiţiile în care nu a vrut să plătească fără chitanţe. Aşadar, curentul îl plătim la preţul care îl cere domnul Ungur, fără chitanţe, iar Electrica ridică din umeri spunând ca nu are ce să ne facă. Asociaţia de locatari este o gluma nereuşită făcută, bineînţeles tot de minunatul domn Ungur, liftul este sublim, dar lipseşte cu desăvârşire”, ne-a declarat locatarul altui apartament.

Aşa cum se ştie, Lucian Adrian Ungur are zeci de procese la Judecătoria Bistriţa şi Tribunalul Bistriţa-Năsăud, iar Fiscul îi vinde la licitaţie unele apartamente ca să mai stingă din datoriile pe care acesta le are către stat. Între timp, Lucian Adrian Ungur este prezentat în conferinţe de presă drept un politician de succes căruia i se oferă direct funcţia de preşedinte pentru onoarea pe care a făcut-o partidului plin de migrator politici în care a intrat. Statul de drept e aşadar pe mâini bune!

Cristiana Sabău

8 comentarii

  • Doamna Sabău, interesant ar fi sa mergeti sa vedeti si blocurile d-lui Urs Gavrilă, politician si el. De fapt ansamblul rezidenţial. Şi proprietarii de acolo sunt tot în şantier şi sunt tare nemultumiti.
    Aseară a fost chiar scandal pt. asta!

  • E adevarat tot ce scrie in acest articol.Stiu foarte bine pentru ca locuiesc in acest bloc,din pacate,si ne confruntam cu toate aceste probleme.Rusine d-le Ungur!!!!!Felicitari Cristiana Sabau pt articolul publicat.

  • anul trecut am vrut sa cumpar si eu vreo doua apartamente din acelea scoase la licitatie de fisc ptr. sumele care le are Ungur de dat la stat, iar cind m-am dus sa le vad m-am ingrozit de ce am vazut acolo. e o cocina de porci, omurdarie de nedescris pe scara , intr-un cuvint nu m-asi muta acolo nici gratis. poate legat si sedat. dar si atunci asi gasi o cale sa fug. rsine. o alta teapa trasa oamenilor. rusine

  • Putem sa va aducem si noi informatii … In momentul in care ne-am mutat ni s-a ars un calculator si o imprimanta atunci cand le-am pus in priza. Am chemat „administratorul” (fratele domnului Ungur) care ne-a trimis cica un electrician … tot un neam desigur. Dupa verificarile de rigoare ni s-a spus ca totul este in regula desi eram de fata cand telefonic il informa pe „administrator” ca de fapt au fost polii inversati. Apoi am inceput sa dam vina pe femeia de servici ca nu face bine curatenie pana sa ne prindem de fapt ca zi de zi pe scara se transporta materiale de constructii si altele. Datorita faptului ca usa sta mereu deschisa din scara constant dispar lucruri. Un vecin se plangea ca i-a disparut bicicleta, un altul ca si-a gasit caruciorul de la bebelas fara copertina. Sa nu mai vorbim de izolarea apartamentelor. Fetita unui vecin spunea ca aude noaptea „o vaca” in apartamentul vecin, cand de fapt perete in perete erau doi tineri care ….. Sunete asemanatoare auzim si noi de la vecinii nostri pe langa faptul ca daca incep sa vorbeasca putin mai tare sau dau volumul televizorului mai tare e ca si cum ar fi la noi in apartament. Ma intreb de multe ori acele pricesne si predici pe care domnul Ungur le asculta in masina si banii pe care ii da saracilor are impresia ca il vor scapa de blestemele celor prostiti (actuali proprietari ai apartamentelor construite de el)?

  • Sunt curioasă cat de repede vor începe represaliile împotriva proprietarilor datorita faptului ca am început sa fim mai vocali in spunerea necazurilor. Atât de vocali ca am apărut si în presă.
    Oricum… greu vom ajunge la un nivel adecvat de trai în aceste condiții.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.