Sport

Fără scăpare! Gloria Bistriţa – CS Universitatea Craiova 1-3. ”Parcă a fost un joc de vacanţă” (FOTO)

Fără licenţă pentru Liga I şi într-o situaţie financiară critică, Gloria Bistriţa s-a prăbuşit şi pe teren. A pierdut pe teren propriu în faţa formaţiei CS Universitatea Craiova, după un meci aproape în totalitate la discreţia oaspeţilor, şi a rămas pe locul 4 în play-off. ”Unii jucători chiar vor primi vacanţă” - Remus Vlad.

Gloria Bistriţa a jucat în etapa a 7-a a play-off-ului de promovare în Liga I, pe teren propriu, cu CS Universitatea Craiova, în faţa căreia pierduse în tur, scor 0-1.

Echipa bistriţeană a avut prima ocazie a partidei, Brac respingând în corner, în minutul 2, un şut al lui Colţa din 6 metri. Craiova s-a instalat apoi în jumătatea gazdelor. În minutul 24 Albuţ a parat la devierea lui Curelea, iar trei minute mai târziu Patriche a trimis cu capul din câţiva metri în goalkeeperul Gloriei. Al. Pop l-a încercat cu un şut de la distanţă pe Brac, dar acesta a fost la post (minutul 35), aşa cum s-a întâmplat apoi şi la fazele care i-au avut în prim plan pe Colţa şi O. Bucur. La pauză a fost 0-0. După reluare, Universitatea a luat cu asalt careu Gloriei şi în minutul 51 Cristian Ganea a deschis scorul, făcându-şi un cadou de ziua sa de naştere. În minutul 53 Albuţ l-a cosit în careu pe Curelea care intrase vijelios în suprafaţa de pedeapsă, iar centralul a acordat penalty, transformat de Dacian Varga pentru 0-2. Gloria a restabilit un pic echilibrul în joc şi a redus din handicap în minutul 85 dintr-o lovitură de la 11 metri executată de Marius Feher. Oaspeţii au repus mingea de la centru, balonul a ajuns la fostul jucător al Gloriei Gabriel Velcovici, care l-a trimis de la 25 de metri în plasă pentru victoria Craiovei cu 3-1.

tociu-si-ganeaDupă meci, jucătorii Universităţii Craiova s-au bucurat în vestiar împreună cu comicul Romică Țociu, prezent la meci alături de colegul său Cornel Palade şi de preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan. Cu o seară înainte, Țociu şi Palade susţinuseră un moment de umor la spectacolul electoral al PSD.

”Deja şansele noastre s-au diminuat total, şi din punctul de vedere al licenţierii, şi din cel sportiv. A fost un meci cu două stări diferite: Craiova îşi dorea foarte mult să obţină victoria pentru a fi sigură cel puţin în plan sportiv de promovare, apoi Gloria, o echipă descurajată, nemulţumită, fără acea determinare, fără motivele pentru care o partidă trebuie abordată cu maximă concentrare. Parcă a fost mai mult un joc de vacanţă. Şi dacă tot a fost un joc de vacanţă, pe căldură, unii jucători chiar vor primi vacanţă”, a declarat directorul tehnic al Gloriei Bistriţa, Remus Vlad.

”Trei puncte extraordinar de preţioase, le-am spus jucătorilor că s-ar putea să fie meciul play-off-ului, era foarte important să câştigăm la Bistriţa. Vrem să ne distanţăm şi de Vâlcea. Încă se joacă, avem meci greu cu Tg. Mureş. Nu trebuie să ne culcăm pe o ureche. Eu zic că este o victorie meritată, în prima repriză am avut ocazii şi noi şi ei, a fost o repriză echilibrată, dar în repriza a doua am avut iniţiativa, ne-am creat ocazii, am marcat trei goluri şi asta spune totul. Din păcate, tot timpul trebuie să ne certăm, să-i trezim pe unii, fiindcă începem meciul destul de moale. Sincer să fiu, Gloria parcatic n-a mai avut motivaţie, a fost problema cu licenţa, era deja şi o distanţă între noi şi ei. N-am mai văzut o echipă motivată, spre deosebire de meciul de la Craiova, când am învins foarte greu, am avut noroc cu acea fază fixă. Poate ne-am făcut noi meciul mai uşor prin a doua repriză, în prima parte a fost destul de echilibrat. Băieţii au sărbătorit în vestiar, fiecare joc a avut o încărcătură emoţională extraordinară, care a apăsat pe umerii lor, mai fac greşeli din cauza asta, acum s-au eliberat şi sărbătoresc. Suntem împreună şi la bine şi la rău, sperăm să fie doar bine de acum”, a spus antrenorul echipei CS Universitatea Craiova, Gabi Balint.

Gloria Bistriţa: Albuţ – Budăcan, D. Matei, Chibulcutean, Țârcă – O. Bucur, Feher, Nalaţi (C. Roşu 61), Colţa (Țegle 61) – Brumă (C. Bucur 74), Al. Pop. Antrenor: Cristian Coroian. Director tehnic: Remus Vlad

CS Universitatea Craiova: Brac – Ljubinkovic, Patriche, Izvoranu, Vătăjelu – Pătraşcu, Pleşan, Ferfelea (Vandelannoite 73), Ganea, Varga (Velcovici 57) – Curelea (Ivan 78). Antrenor: Gabi Balint

Stadion: ”Jean Pădureanu” – Bistriţa. 24.05.2014. Spectatori: 200. Arbitri: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) – Adrian Ghinguleac, Mircea Grigoriu (ambii din Bucureşti) – Adrian Illyeş (Ploieşti). Observatori: Costin Dan (Zalău), Laszlo Sajtos (Sibiu)

Celelalte partide din etapa a 7-a a play-off-ului Ligii a II-a, Seria 2: Metalul Reşiţa – FC Olt Slatina 0-1, ASA Târgu Mureş – CSM Râmnicu Vâlcea 0-1.

Clasament1. ASA Târgu Mureş – 31 de puncte (golaveraj 20-11); 2. CS Universitatea Craiova – 30 de puncte (24-18); 3. CSM Râmnicu Vâlcea – 26 de puncte (17-14); 4. Gloria Bistriţa – 21 de puncte (17-19); 5. Metalul Reşiţa – 21 de puncte (15-19); 6. FC Olt Slatina – 12 puncte (8-20). Vor promova în Liga I primele două clasate la finalul celor zece runde.

În etapa a 8-a din play-off, intermediară, Gloria Bistriţa întâlneşte în deplasare formaţia FC Olt Slatina – miercuri 28 mai, ora 18.00. În tur a fost 2-1.

CLICK PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII!

1 gloria csu craiova po 2 gloria csu craiova po 3 gloria csu craiova po 4 gloria csu craiova po

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.