Actualitate

Companiile locale şi regionale ar putea acoperi 10% din suprafaţa utilă a Parcului Industrial

Consiliul Local va fi informat cu privire la raportul de activitate al societăţii Business Park Bistriţa Sud SRL, care administrează Parcul Industrial, aferent trimestrului II 2014. O serie de companii şi-au manifestat interesul pentru realizarea construcţiilor în parc, fiind iniţiate discuţii cu fonduri de investiţii.

Administratorul societăţii, Iulius Dumitru, a participat în ultima perioadă la diverse forumuri şi simpozioane de afaceri în ţară şi străinătate, pentru a promova oferta Parcului, activităţi care vor continua.

Printre companiile cu care s-au discutat oportunităţi de colaborare se numără Haier Group Electronics (producător de aparatură electrică/electrocasnică), Shandong Heavy Industry (producător de echipamente industriale şi pentru construcţii), Inspur Group (soluţii integrate de software), Zhongtong Bus Holding (producător de autobuze), Shandong Wuzheng Group (maşini şi utilaje agricole), Shandong Detai Machinery, Chengfa Investment Group.

În raportul de activitate se menţionează despre oportunitatea atragerii unor companii-ancoră prin înfiinţarea de firme mixte şi nu prin relocarea directă a unor companii mari. În ceea ce priveşte companiile chineze, este posibilă lansarea unui program comunitar care va finanţa crearea de firme mixte.

”Există scrisori de interes din partea unor companii locale şi regionale care acoperă 10% din suprafaţa utilă a parcului. Toate companiile doresc extindere de activitate, nu doar relocare, ceea ce înseamnă crearea de noi locuri de muncă. Sunt companii care solicită sprijin pentru realizarea construcţiilor în Parcul Industrial, fiind iniţiate discuţii cu fonduri de investiţii specializate în activităţi de lease-back

Valoarea contractului de execuţie, câştigat la licitaţie de asocierea SC Antrepriza Reparaţii şi Lucrări ARL SA Cluj – SC Serbis SRL Bistriţa şi semnat în 11 martie, este de 24.223.601,86 lei, iar perioada de execuţie este 02.04.2014-02.04.2015. Vor fi 1.900 m străzi de incintă, 1.116 m drum de acces, 1.900 m pistă pentru ciclişti, 14.286 mp spaţiu verde, 2.160 m reţea distribuţie apă, 1.600 m reţea distribuţie gaze naturale, 1.550 m reţea electrică de joasă tensiune, 5.460 m reţea pentru iluminatul public şi o staţie de epurare independentă.

Obiectivul general al proiectului în valoare totală de 35.170.442,56 lei (7,8 milioane euro), din care 12.953.779 lei alocaţi din Fondul European de Dezvoltare Regională, tot atât contribuţie proprie, 6.217.813 lei valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile şi 3.045.070 lei valoarea neeligibilă estimată, este revigorarea şi dezvoltarea economiei locale şi regionale şi creşterea nivelului de trai prin atragerea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă în Bistriţa.

Structura parcului administrat de SC Business Park Bistriţa Sud SRL, manager Iulius Dumitru: suprafaţă totală – 30 ha, spaţii logistică – 12 %, spaţii industrie – 38%, spaţii servicii administraţie – 5%, spaţii verzi – 15%, drumuri şi tehnico-edilitare – 30%. Toate spaţiile vor fi prevăzute cu parcări (peste 1.700 de locuri).

Zone funcţionale: Lot nr. 1 cu o suprafaţă totală de 39.893,46 mp, împărţit în 34 parcele destinate serviciilor, atelierelor industriale şi industriei medii şi spatii verzi în suprafaţă de 15.293,46 mp; Lot nr. 2 cu o suprafaţă totală de 26.130,11 mp, împărţit în 3 parcele destinate instituţiilor şi serviciilor (aferente industriei), şi o suprafaţă de 17.130,11 mp spaţii verzi; Lot nr. 3 cu o suprafaţă totală de 41.912,75 mp, împărţit în 5 parcele destinate pentru logistică şi o suprafaţă de 1.651,28 mp spaţii verzi; Lot nr. 4 cu o suprafaţă totală de 55.487,06 mp, împărţit în 5 parcele destinate una echipamentelor tehnico-edilitare şi patru pentru industria mare; Lot nr. 5 cu o suprafaţă totală de 43.383,24 mp, împărţit în 11 parcele destinate 10 pentru industria medie şi una pentru echipamente tehnico-edilitare şi o suprafaţă de 984,90 mp spaţii verzi.

Industrii: industrie prelucrătoare, cu posibilitatea concentrării pe diverse industrii de vârf; afaceri, în care predomină activităţile financiar-bancare, de consultanţă, proiectare, cercetare-dezvoltare, precum şi activităţi de administrare a afacerilor; distribuţie, în care predomină activităţile de depozitare mărfuri şi logistică; servicii, în care predomină industriile producătoare de servicii; servicii conexe: furnizare de utilităţi, curăţenie şi pază, servicii comerciale şi de alimentaţie publică, activităţi hoteliere, servicii de evidenţă contabilă, asistenţă în afaceri, servicii de asigurare şi altele similare.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS