”Împreună cu PS Episcop Vasile Someşanul şi preşedintele CJ BN Emil Radu Moldovan am poposit la un parastas la Cimitirul Eroilor din Pasul Rotunda. Am poposit în Munţii Rodnei în peisaje de vis. Ne-am îndreptat apoi spre Lacul Lala. Vă fac şi pe voi, dragi prieteni, părtaşi la frumuseţea acestor locuri mirifice. Lacurile Lala Mare şi Lala Mic, Vârful Ineu, începutul „drumului” râului Bistriţa Aurie… Locuri de vis”, a scris vicepreşedintele CJ Alexandru Pugna pe Facebook, unde a postat şi fotografii.
În luna iulie, la iniţiativa şi sub coordonarea pr. paroh din Maieru, Dan Cismaş, mai mulţi tineri au participat la acţiunea de amenajare a Cimitirului Eroilor din Pasul Rotunda, aflat pe locul unei foste gropi comune unde au fost duşi aproape 700 de soldaţi căzuţi pe câmpul de luptă în cel de-al doilea război mondial.
Pasul Rotunda, trecătoare din Carpaţii Orientali, situată pe DN 17 D la 1.271 m altitudine, face legătura între văile Someşului Mare şi Bistriţei Aurii (Moldova). Pasul Rotunda este între Munţii Rodnei – aflaţi la est şi Munţii Suhard – aflaţi la vest, pe culmea dintre vârful Nichitaş (1.451 m) şi Picioru Zaclei. Din pas porneşte extremitatea vestică a traseului de creastă al Munţilor Rodnei.
Lacul Lala Mare este situat într-o zonă absolut superbă din Munţii Rodnei şi face parte din Rezervaţia mixtă “Ineu-Lala”. Lacul este unul glaciar în care se varsă râul Lala ce izvorăşte din lacul Lala Mic. Situat la o altitudine de 1.850 m, sub vârful Ineu, lacul Lala Mare este cel mai mare lac din aceşti munţi având o suprafaţă de 5637,5 metri pătraţi cu o adâncime de 2 metri. Lacul Lala Mic este localizat sub vârful Ineu, la 1.900 de metri altitudine.
auziti voi , astia fac calatorii cu popii. pugna cinta, popa se roaga iar radu ce face ???ca aici la urma nu inteleg eu .
R.M. nu se vede din pozele de pe munte, poate că i-a fost mai greu cu urcatul.
Pe munte este mai greu decât în politică.
Voi astia, postacii ACL, sunteti platiti dublu daca postati peste program? Au mai iesit si oamenii din birou, e firesc, nu? Mai lasati-o moarta cu ura asta fata de tot ce va-nconjura!
Vezi ca faci tandari faianta cu cotul de dreapta!
N-ai tu grija, ma descurc. 😉
ACL…normal ca sunt plătiți, la câta răutate exist în ei…nu fac nimic pe gratis, de aici reiese si faptul ca sunt in pierdere…:))))
Poi nu au altceva de lucru, orice apare hop Si ei cu criticatul, nu conteaza daca are sau nu treaba cu politica. Atat stiu si ei
Cata rautate la unii postaci ACL-isti. Prezenta la acest cimitir al eroilor cazuti in primul si al doilea razboi mondial, un cimitir uitat de autoritati ani la rand, a celor despre care s-a scris in articol e una benefica, deosebita. Faptul ca acolo s-au ridicat rugaciuni si un Parastas in memoria celor ce s-au jertfit pentru neam, este un semn de respect al Conducerii actuale a Consiliului Judetean si a Bisericii Ortodoxe fata de eroii nostrii, si-i felicit sincer pe cei implicati. Am aflat ca acolo se vrea ridicarea unui monument dedicat acestor eroi, un MONUMENT pe masura jertfei lor. Felicitari Radu Moldovan si Alexandru Pugna ca sprijiniti un astfel de demers ce demult trebuia facut. Si apoi daca au fost la un pas de Varful Ineu ce a fost rau ca am mers si pana acolo, mai ales ca pe acele locuri nu a calcat pana acum picior de Ierarh. Si am aflat ca P.S. Vasile Somesanu a sfintit o cruce acolo mai sus de Cimitir, in Pasul Rotunda. FELICITARI si MULTUMIM pentru faptul ca iata, ne mai gandim si la cei ce si-au dat viata pentru ca noi acum sa fim ROMANI si stapani pe pamantul mosilor si stramosilor nostrii. Sa lasam rautatile la o parte si sa vedem ADRVARUL, care asa cum spunea Mantuitorul, ne va face liberi.
Tare mi-e frică, ospătarule, că vei fi desconspirat, păzeşte-ţi pielea că nu este în siguranţă!
Măi cretinule ospătar, de ce nu semnezi, la lumina zilei, ceea ce verşi din pix? Ai curaj să ieşi din ascunzătoare pentru a-ţi susţine public vărsăturile? Nu ai, pentru că eşti o lichea!