La spectacolul ”Dă Doamne la lume bine!” din Teatrul de vară, organizat joi 30 octombrie de Arhiepiscopia Clujului, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud prin Centrul Judeţean pentru Cultură și prezentat vicepreședintele CJ Alexandru Pugna, au fost prezenți protopopii Năsăudului și Becleanului, Ioan Dâmbu respectiv Doru Zinveliu, subprefectul Ovidiu Frenț, directorii Centrului Județean pentru Cultură și Bibliotecii Județene, Gavril Țărmure respectiv pr. Ioan Pintea.
Au cântat interpreții de muzică populară Florentina şi Petre Giurgi, Cristian Pomohaci, Ovidiu Purdea Someş, Matilda Pascal Cojocăriţa, Cornelia Ardelean Archiudean, Nicolae Cioancă, Domnica Dologa, Mirela Petruş, Ioachim Spân, Anuţa Motofelea, Cristina Retegan și Grigore Sâmboan, acompaniați de Orchestra profesionistă ”Dor Românesc” a CJC, dirijată de Ştefan Cigu și Anghel Urs.
Intrarea s-a făcut pe bază de invitație, prețul uneia fiind de 20 de lei. Spectacolul a avut ca scop colectarea de fonduri pentru finalizarea lucrărilor la Centrul misionar pentru tineret ”Preot profesor Ioan Bunea” din Sîngeorz-Băi.
ÎPS Andrei Andreicuț – Arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolit al Clujului, Maramureşului şi Sălajului: ”Așezământul ce se construiește la Sîngeorz-Băi e foarte important pentru noi, sperăm că acolo vom organiza multe activități pentru tineri. Seara aceasta caritabilă a fost o filă scrisă de artiști, a fost o seară frumoasă care a avut nu numai o factură artistică, ci și una duhovnicească. Tradițiile și folclorul țin de valorile noastre naționale, dar îți au obârșia în Biserică”.
Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan: ”Faptul că a venit atâta lume este o dovadă că merită continuat ce am început. Apreciez foarte mult dezvoltarea laturii sociale a Bisericii, care are o amprentă foarte mare de când ÎPS Andrei a preluat Mitropolia Clujului. Cred că putem face multe lucruri bune împreună pe cei pe care Dumnezeu nu i-a ajutat așa cum ne-a ajutat pe noi. Proiectul de la Sîngeorz-Băi e unic în România, nu există așa ceva la noi în țară, în primăvara anului viitor îl vom inaugura. Proiectul i se datorează în mare măsură ÎPS, iar sufletul lui este părintele Tudor Mudure. De când l-am cunoscut pe ÎPS Andrei sunt alt om, am devenit cu mult mai bun, cu mult mai înțelegător. Cristian Pomohaci spunea despre ÎPS că este un sfânt, eu aș spune că este omul lui Dumnezeu și mă bucur că Dumnezeu m-a fericit să pot să-l cunosc. Se trăiește o senzație specială când ești în preajma ÎPS și îi mulțumesc pentru eforturile, supraomenești de multe ori, pe care le face. Îndrăznesc să spun că pe mine Dumnezeu m-a ajutat mai mult decât mi-aș fi dorit vreodată. Nu-mi doresc de azi încolo decât sănătate, să pot să-I mulțumesc pentru tot ce am primit și asta lucrând în slujba oamenilor, cu foarte multă credință. Înaltpreasfinția voastră, așa cum spunea părintele Pomohaci, vă iubim mult pentru ceea ce sunteți și ceea ce faceți. Aș încheia mai glumeț, i-am și spus-o ÎPS, îmi pare rău că județul Bistrița-Năsăud e mai mic decât Clujul, pentru că altfel aș face mari eforturi să mutăm Mitropolia la noi”.
Până acum, la Bistriţa au mai avut loc două concerte similare (6 noiembrie 2012, 31 octombrie 2013), dar şi două dineuri caritabile (20 septembrie 2012, 12 noiembrie 2013).
În data de 26 aprilie 2012, ÎPS Andrei a pus, la Sîngeorz-Băi, piatra de temelie a Centrului misionar pentru tineret ”Preot profesor Ioan Bunea”. Lucrările propriu-zise au început în noiembrie 2012. Centrul va dispune de 64 de locuri de cazare, sală de mese, birou administrativ, sală multifuncţională, bibliotecă şi teren de sport. Beneficiarii acestui proiect sunt tinerii şi comunitatea creştină. Scopul centrului este de a asigura o cultură creştină prin educaţia non-formală (organizarea de tabere şi activităţi diverse, relaţionarea cu alţi tineri într-un mediu ce îmbină jocul, comunicarea, învăţarea şi spiritualitatea). Acest centru va găzdui tabere pentru tineri, dar şi manifestări şi evenimente socio-culturale, cum ar fi conferinţe şi cercuri pedagogice. În momentul de față se lucrează la finisajele interioare și exterioare, urmând ca în primăvara anului 2015 el să fie inaugurat. Coordonatorul proiectului este pr. prof. Tudor Mudure.
nici un comentariu
doarme lumea
ospataru si el
i-a rosit fundu Ospataru la Andrecut,cate limbi i-a dat !
Multumim pentru disctractie, votam Joannis 🙂 !
Generatiile tinere ar trebui sa stie care a fost rolul bisericii Ortodoxe la instaurarea comunismului in Romania, la nationalizare si colectivizare. Sa fie foarte clar, securitatea nu a dormit si a contribuit foarte mult la asi ” FABRICA” proprii preoti. Multi din acesi preoti aciveaza si acuma, si-au facut copiii preoti, si nu fiti surprinsi daca-i vedeti slujind politicienii si nu pastorind biserica si enoriasii. Scopul acestor ” neo-preoti” este banul si puterea, de cele sfinte se ocpa doar atat cat sa le poata folosi la strangerea banilor si manevrarea celor creduli pt. asi atinge scopul. Nu vedeti cata cinste isi dau unii la altii: popi la politicieni si invers, popi la popi si politicieni la politicieni si asta sub cupola bisericii, sau a unei cladiri construite din bani publici. Toate se termina cu mancare, bautura, etc. De Dumnezeu ce sa mai vorbim. La urma urmei oamenii sunt cu atat mai usor manevrabili cu cat educatia lor este mai redusa.
Ba, nu-ti uita tratamentul! Si nu mai fugi din spital, ca iarasi faci crize online!
asta veti manca la iarna tralalalalala….si tralalallala…! si va veti incalzi cu …lailalallalasi lailalalalla…! si iuhuuuuu….iuhuhuhu….
Votam Iohanis,vrem ca toata Tara Sa arate ca SI Sibiul.
Sta’v-ar in gat banii publici pe care ii furati folosindu-va de numele lui Dumnezeu, boracilor!