Sănătate

Două ambulanţe noi, marca Citroen, predate Serviciului de Ambulanţă Judeţean

Serviciul de Ambulanţă Judeţean a primit două ambulanţe noi tip B1/B2, marca Citroen, în cadrul unui eveniment de predare a 48 de ambulanţe pentru unităţi din întreaga ţară care a avut loc la Cluj-Napoca, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu şi a secretarului de stat în MAI Raed Arafat.

ambulanta noua citroen”În cadrul unei ceremonii festive ce a avut loc în Cluj-Napoca, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a secretarului de stat Raed Arafat, a d-nei dr. Alis Grasu, manager SABIF şi membru în Comisia Interministerială de Suport Tehnic, a lui Gheorghe Chiş, preşedinte al Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa, unitatea noastră a preluat două ambulanţe noi, tip B1/B2, marca Citroen, cu tracţiune 2×4. Ambulanţele fac parte din programul multianual al Ministerului Sănătăţii de reînnoire a parcului de ambulanţe”, informează managerul general al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, Annabella Muzsi.

Cele două ambulanţe noi vor fi folosite de Staţia Centrală Bistriţa şi Substaţia Năsăud.

În total, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, secretarul de stat din MAI Raed Arafat şi ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, au predat sâmbătă, la Cluj, serviciilor de salvare din mai multe judeţe 48 de ambulanţe noi, dotate la standarde moderne. ”Procesul de modernizare continuă. Oamenii sunt bucuroşi că le primesc, sunt conform cererilor pe care le-am primit de la serviciile de ambulanţă. Mă bucur că am reuşit la timp să le livrăm. Acum o lună şi jumătate ne-am întâlnit tot la Cluj, când am livrat 37 de maşini, iar dr. Arafat mă asigură că mai avem parte şi de altele”, a declarat Nicolae Bănicioiu.

Raed Arafat a spus că în acest an urmează şi alte livrări de maşini cu tracţiune integrală. ”Până la sfârşitul anului, din fondurile alocate de Guvern, mai avem 50 de maşini 4×4 şi mai sunt un număr de maşini de multiple victime, care vor dota restul ţării. La momentul actual avem acolo numai 16 şi acum este a doua oară în care putem să luăm din acordul cadru, ceea ce înseamnă că asta ne permite şi la înzăpeziri şi la toate problemele mai critice să avem în mai multe judeţe maşini, ne va creşte capacitatea de intervenţie. Pot să spun că e un pas major pentru noi, iar pentru serviciile de ambulanţă, maşinile care s-au cumpărat în 2007 deja au ajuns la sute de mii de kilometri, majoritatea nu mai pot să fie maşini de primă linie, motiv pentru care noi, în fiecare an, încercăm să înlocuim un număr din aceste maşini, ca să rămână în parcul auto al ambulanţei şi al SMURD un număr de maşini care sunt recente. Asta este una din aceste tranşe şi acest program va continua”, a afirmat Raed Arafat.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS