”În această toamnă se va finaliza Pieţişorul sau Piaţa Mică, la care vă şi provoc să-i găsim o denumire, aşa cum găsit şi la altele, exemplu Piaţa Dominicană. Şi actuala Piaţă Mică merită să aibă un nume cu rezonanţă istorică. Se va continua cu pietruirea pasajelor, toate sunt aduse la stadiul de balast stabilizat, instalaţiile sunt realizate şi în funcţie şi de posibilităţile de lucru în timpul iernii se va continua cu pietruirea”, a spus Ovidiu Creţu.
El a menţionat că pasajele pe care nu se va lucra în timpul iernii vor fi amenajate astfel încât bistriţenii să poată circula fără riscuri: ”Am cerut contractorului, TCI Cluj, ca acele zone în care nu s eva lucra iarna să fie amenajate astfel încât cetăţenii să poată circula fără riscuri majore. Am constatat că, deşi pasajele au fost închise, iarna trecută au fost lucrări pentru instalaţii, cu gropi, cu şanţuri, oamenii tot pe acolo au circulat, aşa că în această iarnă ciculaţia va fi ceva mai uşoară, sigur, nu aşa cum vor fi pasajele la final”.
Obiectivul proiectului ”Regenerarea urbană a centrului istoric Bistriţa, Axa turistică 1, 2, 3” (44.996.170,67 lei, din care execuţia peste 33 de milioane lei) este acela de valorificare a moştenirii istorice şi culturale, prin reabilitarea şi punerea în valoare a pasajelor istorice, caracteristice Bistriţei medievale, precum şi de promovare a noilor axe turistice pietonale, denumite Axa Coroanei, Axa Artelor şi Axa Breslelor.
Lucrările care se vor încheia în toamna anului 2015 sunt realizate de SC TCI Contractor General SA din Cluj ca lider, Iasicon din Iaşi, Drum Construct din Zalău, SC Ianus din Sălaj şi SC Renmar din Dej, în asociere. Sunt prevăzute: modernizarea a 14,202.78 mp suprafaţă de spaţiu pietonal istoric, reabilitarea “Punţii lui Keinzel” din zona Codrişor, reabilitarea reţelelor de utilităţi publice pe traseul celor trei axe, reabilitarea şi modernizarea iluminatului public şi arhitectural, înlocuirea si completarea mobilierului urban (bănci din piatră şi din lemn, ceas stradal, suporţi pentru biciclete, indicatoare, obiective turistice, inserţii artistice în pavaj, statui decorative din fontă, ghivece pentru arbori, suport flori şi jardiniere, panouri electronice de informare publică şi monitoare stradale cu afişaj digital), amenajarea Pieţei Mici, amenajarea a 5 fântâni arteziene pe traseul axelor turistice.
Ceea ce s-a realizat in piateta de langa caminul de batrani este un expemlu de cum NU ar trebui agesionata zona istorica. Fenomenul continua in pasaje / Spiru Haret. Regretabil ca asta ne dorim si facem aceste lucruri cu multi bani si teribil de mandri de faptele noastre.
Piata ,,George Cosbuc”.
de ce atatea inventii? O zona istorica traieste prin istoria ei, prin denumiri istorice care au intrat in memoria locala.
da…doresc sa fac o propunere pentru piata mica….. rezonanta……istoric…..sper sa aiba de toate…..” purandeii lui obama”!
Piata Ovidiu Cretu, de ce nu?
De ce nu Mitica Dragomir?
Eu propun sa-i zicem Piata Mica.
Eu propun sa-i zicem PIATA ECO ( cu produse certificate)
D-lor,vorbim de istoria Bistritei in speta de Piata Mica,de ce va trebuie un alt nume?? DER KLEINE RING si gata !!!! Asta este istoria.Nu are ce cauta niciunat nume acolo!!!!
ARE un nume! PIATA MICA.
Eu propun sa-i zicem PIATA ROSIE, daca Domne feri iese poanta. S-apoi ne ogoim, ca o luam cu siguranta peste fleanca.
eu propun sa-i zicem PIATA CREATA.
Piaţa Mică
PROPUNERE : ” PIATA INCOMPATIBILA ”
APROPO….CRETULE AI AUZIT DE LEGEA 145/2014 CEA CU FUNCTIONAREA PIETELOR DE PRODUSE AGRO ALIMENTARE !
VEZI CA SE APLICA DIN 03.NOV.2014 !
CE MASURI AI LUAT DOMNULE …EDIL ?
Piata rommilor….cred ca se potriveste