Economie Social

Averi de poliţişti cu funcţii. Cât câştigă şefii din IPJ (I)

Nu doar cei trei şefi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud acuzaţi de corupţie au proprietăţi de moşieri, ci şi alţi poliţişti cu funcţii din cadrul IPJ. Deşi atât ei, cât şi soţiile lor, sunt bugetari, nivelul de trai este al unor adevăraţi oameni de afaceri. Timp Online vă prezintă un mini serial cu averile lor aşa cum apar ele în declaraţiile oficiale. Astăzi partea întâi.

Timp Online vă prezintă averile şefilor din IPJ Bistriţa-Năsăud în ordine alfabetică.

Ioan Valer Andreica – şef serviciu. Deţine la Bistriţa două apartamente, unul din 2011 şi altul din 2013. Mai are şi un Fiat Albea din 2007. În 2013, a câştigat un salariu lunar de 6747 lei, iar soţia sa, angajată a Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa, suma de 1600 de lei lunar.

Paul-Leon Andreica – şef serviciu. Şi-a cumpărat, anul trecut, 600 de metri pătraţi de teren intravilan cel mai probabil ca să-şi construiască o casă fiindcă nu are niciun imobil în proprietate. A luat un credit, în 2010, de la o bancă, dar, în acelaşi timp, a dat cu împrumut 8000 de euro la o persoană fizică pe care nu o nominalizează. Pe numele său are doar o Dacia Super Nova din 2002. Anul trecut a luat un salariu lunar de circa 5000 de lei, iar soţia sa, angajat al IPJ de asemenea, sub 2000 de lei lunar.

Vasile Andrieş – şef birou rutier. Deţine o casă de 176 de metri pătraţi construită încă din 2001, un Golf III şi un Audi A4 . În 2013, a vândut o casă de vacanţă pe care o deţinea la Bistriţa cu tot cu 12 ari de teren lui Larion Todică pentru suma de 30.000 de euro. Anul trecut, a câştigat, lunar, peste 4000 de lei, iar veniturile familiei au fost completate cu salariul soţiei angajată a Iproeb, de 1200 de lei lunar.

Ioan Ani – şef birou. Deţine un teren agricol de circa 15 ari pe Valea Jelnei, cumpărat în 2002, are la Bistriţa un apartament de 77 de metri pătraţi şi o casă de vacanţă pe Valea Jelnii, în realitate casă de locuit, dar fiind în extravilanul oraşului, aşa au fost emise autorizaţiile la vremea aceea, mai precis în 2007. Ofiţerul Ani mai are şi un autoturism marca Hyundai, an de fabricaţie 2002. Anul trecut, salariul său lunar a fost de peste 5000 de lei. Soţia sa, angajată a Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, a câştigat puţin peste o mie de lei lunar.

Sorin Dionizie Avram – şef serviciu. Deţine un teren intravilan de 600 de metri pătraţi la Bistriţa pe care l-a dobândit în 2005 în baza unui contract de întreţinere viageră. Din 2007, Avram are şi o casă de 210 metri pătraţi, el mai având în proprietate şi un apartament de 70 de metri pătraţi. Ofiţerul are şi două maşini, un VW Golf şi un VW Polo. Salariul său a fost de peste 5100 de lei lunar, similiar cu veniturile lunare ale soţiei, dr. Avram Gabriela.

Constantin Alexandru Bogdan – şef serviciu. Deţine o suprafaţă de teren intravilan la Dej de peste 1100 de metri pătraţi, dar şi la Negrileşti, 3400 de metri pătraţi. La Vermeş, poliţistul are 8300 de metri pătraţi de teren agricol. La Bistriţa, Bogdan locuieşte într-un apartament de circa 80 de metri pătraţi cumpărat în 2007, are două maşini, un VW Golf Variant şi un VW New Betle. Salariul său a fost de peste 3800 de lei lunar. Soţia sa e angajată a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, salariul său lunar fiind de puţin peste 1200 de lei.

Foto: arhivă

3 comentarii

  • Contractele de intretinere viagera sunt cea mai simpla si mai ieftina cale de a obtine proprietati; depinde daca esti „istet si orientat”.

    • daca te gandesti la avram….chiar nu ai ales bine sa comentezi!…e prea destept sa faca vreo greseala!

  • Articol fara substanta si vadit tendentios ! Ce apreciati ca fiind mosieresc la aceste persoane ?!? art. 44 din Constitutie „Averea dobândită licit nu poate fi confiscată. Caracterul licit al dobândirii se prezumă”

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.