Gheorghe Tuţă (PNL): ”Nu putem vota un proiect care prevede creşteri de taxe şi impozite prin reîncadrarea localităţii componente Ghinda”.
Ioan Peteleu (PNL): ”Propun ca în bugetul pe 2015 să fie prevăzută o sumă în vederea elaborării unui studiu care să stea la baza unui astfel de proiect, pentru a fi echitabil faţă de toţi cetăţenii”.
Primarul Ovidiu Creţu: ”Singura noutate este trecerea localităţii componente Ghinda din zona de impozitare C în zona D, pentru că în ultimii cinci ani a beneficiat de asfaltări, introducerea de reţele de apă şi canalizare. Este o mare diferenţă între Ghinda şi Slătiniţa, nivelul cel mai de jos de impozitare, unde nu există facilităţile de care am vorbit”.
Proiectul a fost aprobat cu 11 voturi pentru, 6 împotrivă şi 2 abţineri.
Conform proiectului, zonarea are ca scop evaluarea imobilelor în vederea stabilirii obligaţiilor fiscale aferente acestora. Valoarea totală a impozitelor şi taxelor locale va avea o uşoară creştere datorată trecerii localităţii Ghinda din zona D în zona C de impozitare, dar şi ca urmare a majorării suprafeţelor care aparţin intravilanului raportat la noul plan urbanistic general.
Conform Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, zonarea fiscală respectiv delimitarea zonelor si stabilirea numărului acestora, atât in intravilan cat si in extravilan, se stabileşte prin hotărâre a Consiliului Local, în funcţie de poziţia terenului faţă de centrul localităţii, de dotarea cu reţele edilitare precum şi de alte elemente specifice, pe baza documentaţiei de amenajare a teritoriului şi de urbanism, a registrelor agricole, a evidenţelor specifice cadastrului imobiliar edilitar sau a oricăror evidenţe agricole sau cadastrale.
Se încadreaza în zona A de fiscalitate terenurile din intravilan situate în perimetrul delimitat de: râul Bistriţa, strada Ostaşului, strada Avram Iancu, strada Găanicerilor pânp la intersecţia cu strada Ioan Sabău pe limita cu Colegiul Tehnic Infoel, strada Calea Moldovei limita cu Piaţa industrială Calea Moldovei, calea ferată, strada Colibiţei, strada Ion Slavici până la imobilul cu nr. 24, strada Subcetate până la intersecţia cu str. Drumul Cetăţii, strada Zefirului, str. Romană, str. Tărpiului, str. Narciselor, str. Nicolae Drăgan, calea ferată, str. Sigmirului, strada Libertăţii, strada Abatorului, râul Bistriţa, strada Ion Pop Retegan, strada Mihai Viteazu, limita dealul Codrişor, limita Ştrandului Municipal, strada Ghinzii până la intersecţia cu Valea Ghinzii.
Se încadrează în zona B de fiscalitate terenurile din intravilan cuprinse între limita intravilanului şi terenurile situate în zona A de impozitare precum şi terenurile din localităţile componente Unirea şi Viişoara.
Se încadrează în zona C de fiscalitate terenurile cuprinse în intravilanul localităţilor componente Sigmir, Ghinda şi Sărata.
Se încadrează în zona D de fiscalitate terenurile situate în intravilanul localităţii componente Slătiniţa.
AICI documentele din proiect.
Reclasificat doar strazile care au fost modernizare, nu si cele de piatra si pamin.
Eu stau la POSTA VECHE si pe mine nu vrea sa ma impoziteze Primaria. Poate ca sunt vreun EROU al MUNCII SOCIALISTE si inca nu am aflat.
zona A ion pop retegan ??? dar asfaltul unde este???este un drum neeasfaltat ..ce impozit vreti mai??