”Actualizarea “Strategiei de dezvoltare locală a municipiului Bistriţa pentru perioada 2010-2030” este o necesitate datorită fluidităţii crescute şi a evoluţiilor rapide în domeniul economic şi social. Ea trebuie adaptată la necesităţile actuale, însoţită de metodologii de implementare, eficiente pentru planificarea strategică a dezvoltării durabile a localităţii şi armonizată cu Planul de Dezvoltare a Regiunii Nord-Vest – exerciţiu de dezvoltare a capacităţii administraţiei publice locale de a dezvolta parteneriate inter-instituţionale, Viziunea energetică locală – Bistriţa 2050, Strategia de dezvoltare a judeţului Bistriţa-Năsăud, Planul local de mobilitate şi Planul Urbanistisc General”, informează Primăria Bistriţa.
Valoarea estimată a serviciilor de consultanţă pentru actualizarea “Strategiei de dezvoltare locală a municipiului Bistriţa pentru perioada 2010-2030” este de 30.000 de lei fără TVA.
Municipalitatea achiziţionează şi servicii de consultanţă pentru elaborarea ”Planului integrat de creştere a calităţii vieţii cetăţenilor din comunităţile defavorizate de pe raza municipiului Bistriţa”, inclusiv localităţile componente Sărata, Viişoara, Sigmir, Ghinda, Unirea şi Slătiniţa. ”În viziunea noastră, strategia constă în elaborarea unui plan integrat prin care să se ofere soluţii integrate, eficiente şi realiste, atât din punct de vedere al implementării, cât şi din punctul de vedere al asigurării finanţării lor. Planul integrat va conţine şi un portofoliu de proiecte şi se va realiza un plan de acţiune”, se arată în proiect.
Serviciile solicitate de Primărie costă 30.000 de lei fără TVA.
Primăria Bistriţa realizează şi un studiu de piaţă în vederea atribuirii contractului de servicii pentru elaborarea documentaţiilor tehnico-economice la obiectivul de investiţii ”Dispecerat operativ Poliţia Locală – Reabilitare imobil strada Gării nr. 30”, în valoare totală de peste 32.000 de lei.
Amplasamentul propus este fostul punct termic nr. 4 (foto). ”Înfiinţarea acestui dispecerat operativ va ajuta Poliţia Locală Bistriţa să acţioneze operativ pentru depistarea cerşetorilor şi a persoanelor fără adăpost şi conducerea lor într-o locaţie unde să poata fi identificate aceste persoane şi luate măsurile care se impun în condiţiile legii. Locaţia aleasă este potrivită, aflându-se în apropierea unei zone în care se regăsesc obiective importante pentru Bistriţa şi anume Gara CFR, Autogara pentru transportul auto interurban, locul pe unde astfel de persoane (în special cele care nu au domiciliul în Bistriţa) pătrund în oras şi unde pot fi conduse ulterior şi îndrumate spre localităţile lor de reşedinţă”, este scopul proiectului.
M-am speriat. Am crezut ca primaria ne baga niste servicii de masaj . Era frumos.asa pe rand unul cite unul.