Impozitul pentru locuinţe pregătit de Guvern pentru populaţie începând cu anul viitor a fost majorat în proiectul actualizat de Cod Fiscal, comparativ cu documentul anunţat în urmă cu o lună, prin creşterea valorii impozabile în funcţie de care este calculată suma finală de plată. Noul document, datat 13 martie şi obţinut de Mediafax, prevede creşteri de peste 6% ale valorii impozabile la toate categoriile de clădiri.
Impozitul pe terenul intravilan şi cel extravilan pregătit de Guvern pentru anul viitor a fost majorat în proiectul actualizat de Cod Fiscal, prin creşterea valorilor la care este înmulţită suprafaţa terenului, pentru stabilirea sumei de plată. Astfel, pentru un teren intravilan aflat în zona A a localităţii şi rang zero, limitele au fost ridicate de la 8.282 lei-20.706 lei/hectar (faţă de 10.353 lei/hectar în prezent) la 8.817 lei-22.044 lei, cele pentru un teren din zona B a localităţii şi rang I au fost crescute de la 5.199 lei-12.998 lei/hectar (faţă de 6.499 lei/hectar în prezent) la 5.535 lei-13.838 lei, cele pentru un teren din zona C a localităţii şi rang II au fost urcate de la 2.668 lei-6.670 lei/hectar (faţă de 3.335 lei/hectar în prezent) la 2.840 lei-7.101 lei, iar cele pentru un teren din zona D a localităţii şi rang III au fost majorate de la 984 lei-2.460 lei/hectar (faţă de 1.230 lei/hectar în prezent) la 1.048 lei-2.619 lei. Pentru un teren din zona D a localităţii şi rangul V, limitele au fost ridicate de la 142 lei-356 lei/hectar (faţă de 178 lei/hectar în prezent) la 151 lei-379 lei.
Impozitul pe maşini pregătit de Guvern pentru anul viitor va fi majorat şi el pentru toate tipuri de autovehicule.
Lista produselor pentru care Guvernul promite TVA de 9%, şi care a inclus iniţial doar pâinea, carnea, peştele, legumele şi fructele, a fost extinsă prin includerea şi altor produse, precum lapte, ouă, animale şi păsări vii.
Guvernul va aplica, începând cu anul viitor, TVA de 9% şi pentru accesul la evenimentele sportive, cu argumentul că sportul este un fenomen social şi economic care prezintă un grad înalt de interes pentru populaţie.
Persoanele care divorţează pe cale administrativă, la primărie, vor plăti mai mult de anul viitor, Guvernul majorând, în proiectul actualizat al Codului Fiscal, taxa fixă care trebuie achitată şi lăsând primarii să crească la rândul lor această taxă cu până la 50%, faţă de doar 20% în prezent.
Ţigaretele electronice vor fi accizate, începând cu anul viitor, cu o sumă care va creşte anual în raport cu inflaţia.
Proiectul noului Cod Fiscal şi cel al Codului de Procedură Fiscală vor fi transmise Parlamentului de căte Guvern cel târziu pe 25 martie, cu solicitarea către Senat pentru dezbatere în regim de urgenţă imediat după Paşte, astfel încât documentele să intre la Camera Deputaţilor până la finele lunii aprilie. Şeful Executivului a precizat că ia în calcul angajarea răspunderii Guvernului dacă va constata că PNL va bloca adoptarea celor două acte pe motive procedurale.
”Dacă vreţi, taxele nu o să crească niciodată în următorii 100 de ani. Este decizia autorităţilor locale, pot să le scadă sau pot să le crească, în funcţie de cum consideră autorităţile locale. Până acum, a fost bun Codul, acum nu mai e bun. Forma finală se discută în Parlament. Dacă autorităţile locale consideră că e bine, pot să scadă toată taxele sau pot să le crească, în nişte limite”, a declarat premierul Victor Ponta.
Mai multe detalii şi documentul actualizat al Codului Fiscal, AICI.
Ponta a spus in luna noiembrie a anului trecut ca nu va creste nici o taxa sau impozite , fiindca avem excedente . Cum este acum dl. Ponta ? Daca mintim asa poporul in fiecare an……..unde ajungem ? Mie mi-ar fi rusine.zau asa. Sau credeti ca noi astia…..sintem asa de scurti la minte ???
99 % din promisiunile guvernanţilor postdecembrişti, după ce ajung la putere în urma voturilor noastre sunt MINCIUNI! Pe spatele simplilor cetăţeni şi a firmelor particulare, apar peste noapte tot felul de taxe şi impozite, cu denumiri sofisticate şi destinaţii necunoscute. Marii demnitari ai ţării NU cunosc un lucru elementar: nu poţi să spoliezi cu taxe şi impozite aiurite, la nesfârşit, un om care trudeşte zi şi noapte pentru a supravieţui. Au crescut salariile oamenilor ca să poţi mări cu 10% factura la gaze?… Salariile de mizerie, săracia, drumurile publice impracticabile, dotarea şi igiena precară a spitalelor, teama pentru ziua de mâine continua în societatea noastră democratică în paralel, la televiziuni, cu interminabile descinderi ale mascaţilor şi cu zăngănitul cătuşelor marilor corupţi. Oare pentru aceste fapte şi evenimente a căzut comunismul lui Ceauşescu în Decembrie 1989?
Supliment de informatie : http://www.romanialibera.ro/economie/finante-personale/guvernul-umfla-taxele-pe-ultima-suta-de-metri-371384
ASTIA FAC CE VOR DIN NOI…..DOAR CA LOR SA LE FIE BINE LA „CALCULE”!!!!
…..suntem cu totii niste prosti numai buni de plata…..