Preşedintele organizaţiei PSD Feldru, Ştefan Sîngeorzan, a declarat, luni, pentru Timp Online, că adunarea nu s-a putut ţine în urmă cu o săptămână, aşa cum s-a vrut iniţial, fiindcă sala de nunţi era ocupată.
Duminică însă, întâlnirea publică s-a putut ţine şi la ea au participat peste 350 de persoane. În deschidere, directorul APIA – Florin Căpraru şi cel al Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale – Sorin Roşu Mareş le-au explicat celor prezenţi în ce condiţii se acordă finanţare prin noul Program Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).
În final, cetăţenii au fost consultaţi dacă sunt de acord cu închirierea pe şapte ani, prin licitaţie, a păşunilor aflate în proprietatea comunei fără să se facă rotaţie pe munţi, aşa cum, a propus primarul Grigore Ţiolan.
„Oamenii au votat deschis, auv spus că nu au nimic împotrivă să se ştie cum au votat, că nu sunt de acord cu aşa ceva. Vreau să vă spun că au participat la această adunare şi unii cetăţeni care nu agreează grupul nostru de consilieri, dar nici măcar preşedinţii de asociaţii nu au mai fost de acord ştiind că asociaţiile nu mai sunt eligibile pe vechea formă de organizare a OUG 26/2000 şi că legea s-a modificat şi ele trebuie să fie transformate în societăţi comerciale, să aibă cod CAEN, adică să fie fiscalizate aceste multe milioane de euro care vin de la UE şi să nu fie cheltuiţi baniia iurea cum vor unii preşedinţi de asociaţii. Legat tot de acest aspect, aş vrea să spun că acea hotărârea Consiliului Local Feldru nua primit avizul de legalitate al Prefecturii. A fost atacată în contencios de către juriştii Instituţiei Prefectului pe considerentul că a fost adoptată cu nouă voturi, deşi erau necesare 10, că trei dintre consilieri erau în conflict de interese, ei fiind preşedinţi de asociaţii de taurine şi de ovine şi pentru că nu a fost consultare publică. Acestea au fost motivele pentru care nu s-a primit avizul de legalitate”, a spus Ştefan Sîngeorzan.
Potrivit sursei citate, în termen de două săptămâni va apărea ordinului ministrului care av specifica clar condiţiile de organizare a licitaţiei. „Toate primăriile aşteaptă ordinul acesta. În plus, termenul de depunere a cererilor la APIA s-a modificat. Dacă până acum era până în 31 mai, acum va începe la 1 aprilie şi va merge până în 9 iunie fără penalităţi. Aşteptăm ordinul acesta, iar după ce îl vedem, ne reîntâlnim cu cetăţenii şi le spunem exact cum vom respecta legea. Voma lege soluţia morală şi legală împreună cu ei. Oamenii pot să se organizeze de aşa natură încât să fie mulţumiţi cu toţii. Avem zece munţi, fiecare şef de stână îşi poate face un PFA şi, pe lângă el, să ia şi ceilalţi cetăţeni subvenţiile. Inclusiv la terenuri, banii vor merge la fermierul activ, adică la cel care deţine animale şi nu vor mai merge la asociaţii. Atunci, munţii vor putea fi păşunaţi în continuare în rotaţie şi nimeni nu va pierde subvenţii”, a declarat el.
O altă chestiune în legătură cu care consilierii locali PSD au vrut să afle părerea oamenilor din comună a fost o chestiune de ordin umanitar.
„Am întrebat cetăţenii dacă sunt de acord ca, din suma alocată Ansamblului Plaiuri Someşene – care ni se pare foarte mare fiind vorba de 120.000 de lei – să fie retrasă suma de 25.000 de lei, bani care să fie folosiţi la construcţia unei case de locuit pentru o familie cu şase copii. În acest moment, familia locuieşte într-o cameră insalubră cu toţi cei şase copii minori, iar tatăl a suferit un grav accident şi a rămas fără vedere. Ne-am propus ca până la Rusalii să ne dăm mâna cu toţii: primărie, Biserică Ortodoxă, Ocol Silvic, cu alte persoane care doresc şi să facem casa cea nouă pentru această familie. Oamenii au fost de acord în unanimitate cu această propunere a noastră şi noi vom veni cu un proiect de hotărâre de rectificare de buget în prima şedinţă de Consiliu Local”, a spus Ştefan Sîngeorzan.
Fostul primar al comunei Feldru apreciază că suma este exagerat de mare: „Dacă în alţi ani aveam câte 30.000 de lei pentru activităţi culturale, anul trecut şi anul acesta s-a dat peste 100.000 de lei”.
cat timp actuala conducere a primariei Feldru foloseste regula pumnului băgat în gură și nu consultă adunarea publică se ajunge la aberații cum sunt cele discutate….păcat….sunteți în slujba oamenilor și nu împotriva lor…..
Am participat la aceasta adunare publica si vreau sa spun ca sunt unul din ceicare lau votat pe Tiolan,dar cred ca anul viitor,nu voi mai repeta greseala.Din pacate pentru el ,cei care conduc cu adevarat comuna sunt Iacob ,Calin Sbirciu si grupurile de interese,deciziile fiind numai in interesul lor si nu al comunitatii
Multumim d-l Singeorzan Stefan caci vedem caci se gindeste la oamenii sarmanii
Imi pare rau ca unora precum Buftea si ai lui catzei, din prea mult bun simt, li se permite a face si spune atatea aberații. De ce cand era primar nu a putut sa faca saivane, drumuri pe munti si a se acorda furaje la animale? Astazi, cand cetatenii comunei Feldru respira liniștiți, nu le e frica a se exprima liber, vine buftea pt a invrajba lumea. Domnilor de la presa, inainte de a redacta aberațiile cu peste 350 de persoane ale lui Buftea va rog a va informa corect pt ca initial erau 120 de persoane, ulterior ajungând probabil la 150
Vrea si buftea sa se dea si el mare bastan pe aici, saracul nici acum nu-si da seama ca nu mai este primar si ca a ramas doar un simplu gunoier. Cred ca i-a murit catelul de nu-l mai plimba si de asta face el adunare, lumea il cunoste nu trebuie sa-si mai faca reclama.
Buftica sa-i cumperi la Macavei postasul o tabletica sa-l inveti cum sa scrie pe ea nu mai vorbi in locul lui sa nu se supere sa te paraseasca si el ca apoi ce te faci cum vei mai iesi tu primar la anul.
Liviu Rusu a fost cercetat de DNA ca cica ar fi conditionat castigarea licitatiei proiectului cu deseurile cu pozitii de conducere in firma care urma sa activeze in judet. Radu Moldovan nu are nici o problema in acest sens atunci cand a dat pozitia de director general al firmei Vitalia, fostului sau consilier personal de la CJ, Sangeorzan Stefan, care culmea e unul din cei mai activi consilieri locali psd ai judetului și cel mai eficient in ineficienta sa, manager la una dintre cele mai mari afaceri din judet. Aici nu se sesizeaza DNA?
Cateva precizari:nu primarul face saivane,drumuri pe munti si nici nu distribuie cereale la animale .Acestea le fac Asociatiile,doar ca la Feldru din miliardele de lei subventiile de la APIA,mai mult de 80% intra in buzunarele hotilor(presedinti de asociatii,vice si primar) Chiar duminica a fost dat exemplu Stefan Svint care pt.o coliba a cheltuit doua miliarde de lei,numai la Nechiti Emil a platit 5000 de lei pe zi pt.taf(5 zile 25000 lei) iar porumbul adus prin firma lui Petrica Scridon a fost de cinci ori mai scump ca la piata si de proasta calitate
Lasa Stefan, ca-mi cumpar eu tableta din bani pensiilor si a alocatiilor ca se ocupa Ioana sa-mi darabeasca bani de 5 lei si de 1 leu sa-mi ramana si de o tableta sa intru si eu in rand cu lumea oricum eu nu te parasesc ca si Marius pop o sa-ti raman fidel eu si cateaua.
Mai fa o pauza bufea ca microfonul nu mai este la tine este la Tiolan
Singeorzan a plecat de la CJ in luna mai 2014 intentionind sa mearga inapoi sef serviciu calatori Reg.CF Cluj dar a fost contactat de cei de la Vitalia pt functia de director administratlv din 15 sept.de cand a inceput activitatea aceasta firma,nu a fost niciodata dir.general.In cel priveste pe R.Moldovan nu el face angajari la firme private ,iar Liviu Rusu este ceecetat pt.fapte de coruptie de multe mil.de euro
Nu sunt implicat in povestea asta, dar asa de pe margine v-as spune doar ca nea Fane e un manipulator de calibru greu. Iar povestea asta cu Fane, saracul pus pe liber de la Consiliul Judetean si invitat asa, ca in povesti de Vitalia sa-i salveze din mizerie. chiar asa de prosti ne credeti, baieti? Acuma nu ma gandesc ca actualul primar o fi usa de biserica, dar in comparatie cu nea Fane, pare mic copil.
Pt feldrihan.cat vreme a fost buftea primar nu a facut nimica pentru oameni care au oi.a furat el bani cu sefi de stana si 3 ani sau perdut bani de la apia pentru ca el a incercat sa ia subventia pe hectar..buftea a concesionat cabana din piciorul preluci la Nuseni pe 99 .si acuma el vine si le spune ca sau furat bani si cu saivane si cu malai si cu drumurile pe munti ..astea sunt treburi care tin de primar si de asociatie ..daca un simplu consilier ca buftea si gunoier face atata galagie si nu pot oameni sa isi faca treaba
domnule Sangeorzan,va rog sa va cautati prietenul care a scris randurile de mai sus ca sigur nu a fost domnul Cifor,este cineva care scrie in numele altora….se stie….!!!
Dar la Nepos cand veniti,sa ne spuneti ce se intimpla cu banii de la paduri,de la asociatii,cum au putut fi de acord consilieri din Nepos cu proiectul de hotarire privnd bugetul local pe 2015,cu HCL privind concesionarea dispensarului medical cu HCL privind scoaterea la licitatie a pasunilor comunale cu o taxa de 100 lei/ha.Va asteptam d-le primar si mai ales pe cei trei cons.loc. din Nepos,culmea Toader si Cifor sunt si presedinti de asociatii.Dar acum daca au aflat ca nu mai primesc subventii asociatiile au fost de acord cu taxa ca o vor plati prostii ca cei doi si-au facut plinul
pentru cine nu stie aceeasi taxa de 100lei sa platit si pana acuma la primarie,iar domnii presedinti de asociatii au votat foarte bine….bravo lor!
Au decis sa-i ia la paruiala.
http://www.timponline.ro/pnl-feldru-unii-consilieri-locali-psd-interzic-locuitorilor-dreptul-de-a-folosi-pajistile-comunale/