Înainte de recitalul lui Mircea Baniciu este programată finala concursului ”Copiii bistriţeni sunt talentaţi”. Finaliştii, calificaţi după preselecţia din 26 aprilie, vor prezenta numere de chitară, chitară şi voce, street dance, monolog sau muzică populară. Se acordă trei premii: locul I – 500 lei, locul II – 300 lei, locul III – 200 lei. AICI imagini de la preselecţie.
Evenimentul va avea loc duminică 10 mai, de la ora 15.00, în Sala Polivalentă din Bistriţa. Accesul este liber.
Iniţial, concursul şi concertul fuseseră programate în Pădurea Codrişor: ”Din păcate, şansele de ploaie anunţate pentru după-amiaza de duminică ne forţează să mutăm evenimentul la Sala Polivalentă. Ne-am fi dorit să ne reîntâlnim în mijlocul naturii, în Pădurea Codrişor, dar suntem siguri că merită oricum să veniţi să îl ascultaţi pe Mircea Baniciu şi să susţineţi finaliştiii primei ediţii a concursului ”Copiii bistriţeni sunt talentaţi”, au precizat organizatorii.
Mircea Baniciu este unul dintre cei mai cunoscuţi şi importanţi muzicieni români contemporani. Într-o carieră de peste patru decenii, Baniciu a fost unul dintre membrii de bază ai legendarei formaţii Phoenix, fiind principalul solist vocal pe albumele ”Cei ce ne-au dat nume”, ”Mugur de Fluier”, ”Cantafabule”, ”Timişoara”, etc. În anii ’90, a fondat trupa Pasărea Colibri în care a cântat alături de Florian Pittiş şi Mircea Vintilă.
Pentru a iniţia în CL un proiect de hotărâre privind amenajarea Pădurii Codrişor ca pădure-parc, Asociaţia Bistriţa-Civică a demarat o campanie de strângere de semnături, minim 3.300. Pentru popularizarea proiectului, Bistriţa Civică organizează o serie de acţiuni în Pădurea Codrişor. Proiectul pe care Bistriţa Civică îl vrea aprobat în CL, de ”stabilire a unor măsuri pentru amenajarea Pădurii Codrişor din municipiului Bistriţa ca zonă de agrement Pădure-parc Codrişor”, pe 37,4 ha, prevede alocarea la prima rectificare bugetară pe 2105 a sumelor necesare pentru actualizarea Planurilor Urbanistice Zonale ”Zona Codrişor”, etapele I şi II. Bistriţa Civică va organiza în 26 mai şi o dezbatere publică pe marginea acestui proiect. Un alt eveniment de susţinere a acestuia va avea loc în Pădurea Codrişor cu ocazia Zilei Copilului.
Foto: Facebook Mircea Baniciu
Iar Cherji??????Doamne fereste
Da d-le radu cu r( mic ) Iar CHEREJI. ….si iar BALAN si alti bistriteni ca el ,ca ei, care au ceva in suflet pt. orasul lor. Oricum , sunteti asteptat si d-vs sa va schimbati atitudinea alaturi de BISTRITA CIVICA, si sa deveniti un bun bistritean, cetatean cu simt civic, si sa participati si la alte actiuni alaturi de voluntari, si poate ne dati si o idee buna de la d-vs.
Avand in vedere ca evenimentul are loc in ziua de 10 Mai, pe care Camera Deputatilor a aprobat cu majoritate de voturi să fie declarata zi de sărbătoare naţională, fiind ziua care marchează trei momente istorice – începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării, in loc de comentariu se cuvine sa fie invocat
Imnul Regal, intitulat „Traiasca Regele”, pe versurile lui Vasile Alecsandri, scrise în anul 1881. Versurile au fost puse pe muzica lui Eduard Hubsch compusa în anul 1862 , iar Imnul Regal s-a cântat pentru prima oară în România, în anul 1884, la încoronarea Regelui Carol I:
Trăiască Regele
În pace şi onor
De ţară iubitor
Şi-apărător de ţară.
Fie Domn glorios
Fie peste noi,
Fie-n veci norocos
În război, război.
O! Doamne Sfinte,
Ceresc părinte,
Susţine cu a Ta mână
Coroana Română!
Trăiască Patria
Cât soarele ceresc,
Rai vesel pământesc
Cu mare, falnic nume.
Fie-n veci el ferit
De nevoi,
Fie-n veci locuit
De eroi, eroi.
O! Doamne Sfinte,
Ceresc Părinte,
Întïnde a Ta mână
Pe Ţara Română!
Doamne fereste……!