Care este scopul acestui proiect? Scopul principal derivă din funcţiile şi efectele sanogenezice ale activităţilor fizice sportive. Obiectivele din acest an se regăsesc în: pregătirea corpului pentru sezonul estival; detoxifiere; arderea surplusului de grăsimi acumulate peste iarnă; optimizarea funcţiilor sistemelor cardio şi respirator; creşterea capacităţii de rezistenţă la efort a organismului; creşterea capacităţii de revenire a organismului după efort; optimizarea funcţională a motricităţii corpului; optimizarea ratei metabolice.
Ce înveţi din acest curs? Vei învăţa că „a face sport” este foarte diferit de „a face sport asistat şi îndrumat de către specialistul calificat”. Vei învăţa că efortul fizic poate fi eficient fără să te epuizeze şi asta ca efect al conţinutului bogat de mijloace specifice gimnasticii de bază (baza tuturor programelor sportive de întreţinere şi modelare din lume, dintotdeauna, indiferent de denumirea de marketing a acestora) şi a mijloacelor atletismului. Vei învăţa cum să combini aceste mijloace pentru a te folosi de acestea şi după finalizarea programului (30 iulie 2015). Vei învăţa să alergi eficient fără a simţi că ţi se taie respiraţia şi fără a consuma masa musculară atât de necesară. Vei învăţa „cum” şi „unde” să alergi pentru a evita durerile articulare. Şi dacă ştii deja aceste lucruri, vei învăţa „cum” şi ”cu ce” să combini alergarea pentru a-ţi favoriza această formă de mişcare în atingerea obiectivelor tale.
Cui se adresează? Prin caracterul şi funcţiile sale si prin numărul de şedinţe/săptămână (= două), acest program devine complementar antrenamentelor de bază (luni, miercuri, vineri) aspect care îl face să se adreseze persoanelor care practică deja o formă de activitate fizică sportivă. Este de asemenea oportun şi pentru persoanele sedentare care nu practică nicio formă de exerciţii fizice şi care prin acest program îşi vor aduce o îmbunătăţire semnificativă în toate dimensiunile în care relationează dar mai mult, vor contribui la acomodarea corpului la efort, aspect care le vor fi de folos pe viitor când vor decide să achiziţioneze un program sportiv adecvat obiectivelor lor. Avizul medicului sau declaraţia pe propria răspundere este obligatorie pentru toţi participanţii!
Când se desfăşoară? Perioada de desfăşurare este 21 mai – 30 iulie.
Unde se desfăşoară? Afară (parc, pădure, stadion – tribună, etc.) Locaţia se va anunţa din timp pe grupul privat Summer Fit – 2015.
Cât costă? Gratis pentru elevii ai căroro părinţi sunt înscrişi în program. Gratis pentru şomeri (necesită prezentarea adeverinţei de şomer). Gratis pentru studenţi. Gratis pentru persoanele cu probleme de obezitate care nu prezintă interdicţii din partea medicilor. 250 RON/ program (2 luni) pentru orice persoană care doreşte să participe. Reducere 50% pentru membrii Centrului New Art Of Body Gym. 25% reducere pentru persoanele care se înscriu până la data de 19.05.2015 (orele 22.00) pe adresa (https://www.facebook.com/NewArt.BodyGym)sau pe mail (acrobatgym@yahoo.com)
De ce să participi la programul Summer Fit 2015? Pentru că noi oamenii, ne confruntăm din ce în ce mai mult cu efectele devastatoare ale stresului negativ, cotidian, care produce alterarea prematură a funcţiilor corporale nu doar cele fizice ci şi la nivel psihic. Pentru că un plus de calitate şi optimizare a unor parametrii corporali atât somatici cât şi funcţionali este necesară tuturor;
Pentru că vrem să ne simţim bine în corpul nostru şi pentru că starea de bine e necesară a fi o stare cât mai prezentă în viaţa fiecăruia.
Parteneri: CSM – Bistriţa, director Miholca Bogdan; Asociaţia Prouniversitaria Babeş- Bolyai, preşedinte Virgil Rus; Asociaţia Sportul pentru toţi, preşedinte Sorin Costin. Centrul New Art of Body Gym (specialişti: Alina Zagrai, Andrada Costeanu, Mălina Moldovan, Beşa Maria, Laura Moldovan, Moldovan Bogdan şi subsemnatu). Partener media: Timp Online.
Când începe? În data de 21.05.2015, iar startul la înscrieri tocmai s-a dat cu acest articol.
Fii printre primii şi profită de reducerile din ofertă.
Prof. Virgil R. Rus
Foto: arhivă 2014
Mulțumesc Răzvan!