Social

Veteran de război din Beclean, sărbătorit la 95 de ani. Primarul Nicolae Moldovan i-a oferit un tort

(FOTO) Vasile Tuhar, veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial, a împlinit venerabila vârstă de 95 ani. Cu această ocazie, primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, i-a făcut o vizită pentru a-l felicita personal de ziua sa și pentru a-i oferi câteva daruri, precum şi un tort aniversar, alături de calde urări de sănătate şi viaţă lungă, din partea tuturor beclenarilor.

”Este o mare onoare pentru noi să trăim astfel de momente şi mi-aş dori sincer ca toţi tinerii acestei ţări să dea mâna cu un veteran de război şi să-i mulţumească pentru tot ceea ce a făcut pentru România. Lecția și modelul înaintașilor noștri trebuie să ne lumineze faptele şi să urmăm exemplul lor de sacrificiu şi jertfă pentru pământul strămoşesc”, a spus Nicolae Moldovan.

Alături de Nicolae Moldovan a mers viceprimarul Ștefan Mathe.

”Vizibil emoţionat şi plăcut surprins de vizită, domnul Tuhar a mulţumit pentru cadouri şi pentru felicitările primite, bucuros de oaspeţii care i-au trecut pragul în ceas aniversar, cu atât mai mult cu cât bătrânul erou beclenar locuieşte singur într-un apartament de bloc. Daruri şi o diplomă aniversară a mai primit veteranul de război şi din partea Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, filiala Bistriţa-Năsăud. Tot ca un semn de recunoaştere şi apreciere a sacrificiului făcut pe timpul acţiunilor militare la care a participat în acele vremuri de grele încleştări,din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, cu prilejul aniversării celor 95 de ani de viaţă, domnul Vasile Tuhar a fost înaintat la gradul de general de brigadă în retragere”, se arată într-un comunicat.

Din 22 aprilie 2008, Vasile Tuhar este cetăţean de onoare al oraşului Beclean.

1 vasile tuhar veteran 2 vasile tuhar veteran 3 vasile tuhar veteran 4 vasile tuhar veteran

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.