Actualitate Politică

Deputatul PSD Doina Pană, la Ziua Învăţătorului: Trebuie să redăm demnitatea dascălului

Deputatul PSD Doina Pană a spus, vineri, la Gala Educaţiei organizată cu ocazia Zilei Învăţătorului, că şcoala este prima sa dragoste pe care nu o va uita niciodată, iar ca parlamentar are drept obiectiv modificarea Legii educaţiei în aşa fel încât dascălului să îi fie redată demnitatea.

Deputatul PSD Doina Pană a fost invitată de inspectorul pentru educaţie permanentă Aurelia Dan să adreseze un mesaj cu ocazia Galei Educaţiei, organizată vineri, la Teatrul de vară, de Inspectoratul Şcolar Judeţean cu prilejul Zilei Învăţătorului, sărbătorită în mod tradiţional în 5 iunie.

„În urmă cu câţiva ani, stam şi judecam că, indiferent cum s-a numit de-a lungul timpului acest minister, întotdeauna denumirea a început cu educaţie, dar, din păcate, educaţia a fost cam marginalizată. Accentul s-a pus pe informaţie şi mai puţin pe educaţie şi lucrul acesta îl o vedeam ca pe o suferinţă a sistemului. În ultimii ani, lucrurile s-au schimbat. Dacă mă uit la cât de variată e acum paleta de activităţi extracurriculare unde copiii învaţă de la voluntariat până la cum să îşi preţuiască valorile culturale, istorice, înseamnă că intrăm pe făgaşul normal şi că educaţia se face cu adevărat în şcoală”, a spus Doina Pană.

Deputatul PSDa  vorbit apoi şi despre unul dintre obiectivele sale de politician. „Mai avem un hop şi unul din scopurile mele în Parlament acesta este: să redăm demnitatea dascălului. Ne trebuie o lege a educaţiei modificată, o altă bugetare şi ne trebuie o preţuire încât sintagma de acum când şi părintele, şi elevul arată spre profesor să se transforme în ce a fost odată şi a fost sănătos: când profesorul arăta spre părinte şi spre elev pentru că numai aşa se poate face educaţie. Eu vă asigur de tot efortul din partea mea. Suntem, sufleteşte, o familie mare. (Şcoala -n.r.) E prima mea dragoste, nu am să o uit niciodată şi tot ce fac vreau să dedic sistemului de învăţământ. Vă felicit pentru ceea ce faceţi. La mulţi ani!”, a spus Doian Pană.

La rândul ei, Smaranda Florean, inspector pentru învăţământul primar, i-a felicitat pe colegii ei învăţători.

„Am în spate o experienţă de 36 de ani ca învăţător şi am trăit viaţa de dascăl în toate vremurile. Astăzi trăim într-o lume agitată şi grăbită încât, de multe ori ne întrebăm dacă ne găsim locul ca oameni, ca părinţi. Astăzi, cu siguranţă, toţi dascălii ne găsim acest loc printre copii şi cred că trebuie să fim mândri că avem această misiune nobilă pe acest pământ. La ceas aniversar, mulţumesc învăţătorilor pentru că sădesc iubire, pentru că înmulţesc dragostea, ne învaţă să trăim unii cu alţii, pentru că îmbogăţesc mintea, ştiu să se joace, pentru că problemele fiecărui copil sunt cele mai importante pentru fiecare dintre ei, le mulţumesc pentru că atunci când sunt obosiţi, găsesc puterea să zâmbească şi le spun tuturor la mulţi ani! Nu uitaţi că menirea noastră pe acest pământ este una nobilă”, a spus Smaranda Florean.

La Gala Educaţiei, au fost prezenţi elevi din mai multe şcoli care şi-au elogiat dascălii prezentând momente artistice.

Cristiana Sabău

Gala educatiei 1 Gala educatiei 2 Gala educatiei 3 Gala educatiei 4

6 comentarii

  • Cand tovarasa Pana? Aud asta de 25 de ani si nu se face nimic, cred ca se doreste sa fim o tara de tampiti si s-a reusit.

  • Cred ca asanarea morala si fizica a societatii ar trebui sa porneasca prin exemplul pe care fiecare dintre noi il da celor din jur. Si din acest punct de vedere, doamnei Pana nu i se poate reprosa absolut nimic!

    • Cu asta nu se rezolva problema educatiei in Romania, putem invoca pana murim exemplul lui ISUS si tot nu ne face mai destepti si mai buni. Trebuie obligaoriu sa dam ce este mai bun din noi, ca profesori si sa cerem maximum de la elevi.

  • De ce nu i-ati dat demnitatea de cand sunteti in parlament ?De ce nu ati reparat greselile facute ,ati avut timp si majoritate zdrobitoare . Ce usor remarcam ….

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.