Actualitate Sport

Câştigătorii campionatului de minifotbal, premiaţi de preşedintele Federaţiei şi primarul Creţu

Preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal, Ioan Onicaş, preşedintele AJF Bistriţa-Năsăud, Dan Jiga, şi primarul Ovidiu Creţu au premiat echipele clasate pe podiumul campionatului municipal, care s-au calificat la turneul regional de la Zalău şi la cel naţional de Cupă de la Piatra Neamţ. (FOTO)

1 minifotbal 6 iun 15 2 minifotbal 6 iun 15 3 minifotbal 6 iun 15 4 minifotbal 6 iun 15

Campionatul municipal de minifotbal, care a luat startul în noiembrie 2014 cu 20 de formaţii din judeţ, s-a desfăşurat la Baza Sportivă Raoul, de lângă magazinul Kaufland de pe Bd. Independenţei. La acest campionat au luat startul 20 echipe din judeţ. Întrucât interesul pentru minifotbal a crescut rapid, în ianuarie 2015 a început şi Liga a II-a, formată din 16 echipe. La finalul sezonului, primele trei echipe din Liga a II-a promovează în Liga I, iar ultimele trei clasate în Liga I retrogradează în Liga a II-a. 

În ediţia 2014-2015 au fost legitimaţi 1.066 jucatori, fapt ce l-a determinat pe preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal, Ioan Onicaş, să declare că ”Bistriţa a devenit un pol al minifotbalului”.

7 minifotbal 6 iun 15 8 minifotbal 6 iun 15 5 minifotbal 6 iun 15 6 minifotbal 6 iun 15

Primele trei echipe clasate vor reprezenta judeţul la fazele naţionale. Astfel, primele două clasate, campioana River Plate şi vicecampioana RAAL, vor partidipa în perioada 12-14 iunie la turneul regional de la Zalău, rampă spre faza naţională de la Arad (3-5 iulie), în timp ce a treia clasată, Rimini, considerată câştigătoarea Cupei, va merge la turneul final de la Piatra Neamţ (Cupa României, 26-28 iunie).

La finalul partidei Rimini – Extratereştii, care a stabilit ocupanta locului 3, preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România, Ioan Onicaş, preşedintele AJF Bistriţa-Năsăud, Dan Jiga, şi primarul Ovidiu Creţu au acordat trofeul şi medaliile formaţiilor de pe podium.

”Este un campionat care a adunat foarte mulţi sportivi şi mă bucur că există această posibilitate de a practica fotbalul pe teren mic. Bistriţa are multe terenuri, un lucru foarte bun. Felicitări tuturor celor care au participat şi succes pe mai departe, primele două echipe urmând să meargă la campionatul zonal, iar cea de pe locul 3 la Cupă”, a spus primarul Ovidiu Creţu.

9 minifotbal 6 iun 15 10 minifotbal 6 iun 15 11 minifotbal 6 iun 15 12 minifotbal 6 iun 15 13 minifotbal 6 iun 15 14 minifotbal 6 iun 15 15 minifotbal 6 iun 15 16 minifotbal 6 iun 15

Eugen Gheorghe

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS