Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, a fost ales în funcția de trezorier al Asociaţiei Municipiilor din România, structură condusă de primarul sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță, care până acum a fost vicepreședinte.
Cu ocazia Adunării Generale a fost stabilită strategia AMR pentru acest an. Aceasta conţine: recunoaşterea rolurilor municipiilor în dezvoltarea României; creşterea competenţei zonelor metropolitane în România; salarizarea funcţionarilor publici şi a primarilor de municipii; flexibilizarea plăţilor către funcţionarii publici, posibilitatea de a-i plăti suplimentar pe cei care sunt profesionişti; corectarea rapidă a unor deficienţe legislative, de exemplu HG care reglementează situaţia câinilor fără stăpân, hotărâre ce este suspendată; nevoia adoptării unor norme cu privire la maşinile staţionate pe trotuar; creşterea autonomiei financiare locale; analizarea unor probleme ale administraţiei locale, cum ar fi incompatibilităţile, controalele suprapuse; continuarea transferului de bune practici.
Asociaţia Municipiilor din România este o persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, constituită în vederea promovării şi protejării intereselor comune ale autorităţilor administraţiei publice locale, pentru soluţionarea şi gestionarea nevoilor publice în numele şi pentru interesul colectivităţilor locale.
În curând, în data de 7 iulie, se împlinesc 25 de ani de la Adunarea Generală de constituire a Asociației Municipiilor din România, ședință care a avut loc la Bistrița ( sentința de înființare a fost dată de către Judecătoria Bistrița abia în noiembrie 1990, după ce am obținut avizul Secretariatului General al Guvernului României). La început asociația s-a numit Federația Municipiilor din România. Municipiul Bistrița a fost inițiatorul acestei asociații împreună cu municipiile Piatra Neamț și Brăila. Municipiul Bistrița a deținut vicepreședinția asociației până în 1992.