ISU Bistrița și-a prezentat noua autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, în valoare de circa 430.000 de euro, realizată de o firmă din Polonia și achiziționată de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ”Transilvania de Nord” prin proiectul cu fonduri europene ”Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord – Etapa a III-a” (11,6 milioane lei).
”Este încă o veste bună, ISU Bistrița a primit o nouă autospecială, iar valoarea acesteia nu e una mică, aproape 2 milioane lei, mai exact 1.933.000 lei. Îmi doresc ca și în următorul exercițiu financiar să putem achiziționa echipamente performante pentru ISU”, a declarat președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan.
”Această autospecială va deservi întreg județul în eventuale situații de urgență. Este o autospecială complexă, scara ajunge la o înălțime de 32 de metri, cu platformă, cu tun de apă la partea superioară și cu multe facilități. Ea va înlocui vechea autospecială a ISU, cea din 1978”, a menționat șeful ISU Bistrița, lt. col. Constantin Florea.
Președintele CJ Radu Moldovan și șeful ISU Bistrița, lt. col. Constantin Florea, și-au pus căști, centuri de siguranță și au urcat în cupa autospecialei, fiind ridicați la 32 de metri înălțime, pentru a testa capacitățile noii autospeciale.
Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea calităţii serviciilor publice de urgenţă la nivelul Regiunii Nord-Vest prin creşterea capacităţii de răspuns adecvat situaţiilor de urgenţă şi prin sporirea gradului de siguranţă şi sănătate a cetăţenilor. Rezultate estimate: Reducerea timpul mediu de răspuns al unităţilor mobile de intervenţie la locul accidentelor/ dezastrelor până la 12′ în zonele rurale şi 8′ în zonele urbane.
În trecut, ADI Transilvana de Nord a derulat încă două proiecte de achiziţii cu titlul ”Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord”. În prima etapă a proiectului, ISU Bistriţa a primit cinci autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă, o maşină de descarcerare şi trei ambulanţe, în valoare de 1,7 milioane lei, iar în etapa a doua o autospecială complexă de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi o autospecială pentru lucrul cu apă şi spumă, în valoare de 1,4 milioane lei.
Imagini realizate de ISU Bistrița pe platforma autospecialei puteți vedea aici.
Uite cum s-au urcat in autospeciala aia 3 baieti cu scoala si un chelner prost . Hello DNA , mai existati cum dracu poate costa o scara 20 de miliarde de lei ?
Iar au aparut carcotasii, e un lucru pentru noi pentru populatia acestui judet. Nu e doar a presedintelui sau a sefului ISU.