Actualitate

Câţi studenţi are Universitatea Ecologică la Bistriţa. Câţcăuan: Încă stăm în picioare

Universitatea Ecologică Bucureşti, care şi-a deschis, la Bistriţa, un centru de studii încă de acum 15 ani, are în oraşul nostru un număr suficient de mare de studenţi care să îi permită „să stea în picioare”. Aceştia învaţă în regim de frecvenţă redusă sau învăţământ la distanţă la patru facultăţi.

„La Bistriţa, Universitatea Ecologică e prezentă de 15 ani şi funcţionează la Casa de Cultură a Sindicatelor de pe strada Odobescu. Am început prin anul 2000 cu vreo şase facultăţi. Ne-am bucurat şi noi de afluenţă mare la început, dar acum e în scădere masivă numărul absolvenţilor care vin spre mediul universitar. În prezent funcţionăm cu patru facultăţi. Avem Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative cu trei masterate – Ştiinţe penale şi criminalistă, Dreptul muncii şi Drept internaţional şi european al afacerilor. Mai avem Facultatea de Ştiinţe Economice cu specializzarea Finanţe-bănci care funcţionează cu două masterate: Management financiar şi Managementul mediului. Mai funcţionează Facultatea de Inginerie Managerială a Mediului cu foarte mulţi absolvenţi încadraţi de muncă. De anul acesta, mai avem şi Facultatea de Psihologie cu un masterat pe Psihodiagnoză cognitivă şi consiliere psihologică. Centrul Bistriţa e cu frecvenţă redusă şi învăţământ la distanţă. Nu avem cursuri de zi. Activităţile de bază se desfăşoară la Bucureşti, şi mă refer la examene de absolvire, de licenţă”, a spus Alexandru Câţcăuan, directorul Centrului de studii Bistriţa a Universităţii Ecologice Bucureşti într-o şedinţă a Colegiului prefectural.

El a declarat că anul acesta, la Bistriţa, Universitatea Ecologică are peste 400 de studenţi.

„Încă stăm în picioare. Cei mai mulţi care vin spre noi, peste 50%, sunt încadraţi în muncă. Aceasta este realitatea. Încercăm să răspundem nevoilor judeţului. Trebuie să fim atenţi la asta fiindcă altfel pregătim oameni rataţi. Învăţământul privat are ceva în plus faţă de cel de stat, adică flexibilitate la relief. Ne putem modela după interesele rapide ale pieţei”, a spus Alexandru Câţcăuan.

Instituţia Prefectului a organizat, miercuri, şedinţa ordinară a Colegiului Prefectural, prezidată de subprefectul Ovidiu Frenţ, ocazie cu care s-a discutat despre instituţiile de învăţământ superior şi contribuţia acestora la dezvoltarea economică şi socială a judeţului Bistriţa-Năsăud. Au fost prezentate instituţiile de învăţământ superior de stat şi private, facultăţile, specializările, cursurile post universitare şi masteratele şi s-a vorbit despre colaborarea cu mediul economic şi instituţiile statului pentru atragerea potenţialilor studenţi şi a integrării pe piaţa muncii a absolvenţilor.

Ovidiu Frent 1 Colegiu prefectural 1 colegiu prefectural 2 colegiu prefectural 3

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.