Educatoarele din cinci judeţe din Transilvania s-au reunit la Bistriţa pentru Conferinţa naţională „Practici şi perspective specifice educaţiei pentru schimbare în grădiniţă” din cadrul Programului Educaţional „Curcubeul schimbării 2013-2015”, ocazie cu care a fost dezbătut şi apoi lansat Ghidul de bune practici „Împreună putem schimba lumea” realizat în Bistriţa-Năsăud.
La deschiderea festivă a conferinţei a participat preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, inspectorul şcolar general Camelia Tabără, inspectorul general-adjunct Zoltan Deac, viceprimarul Bistriţei George Avram, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi ai inspectoratelor şcolare judeţene implicate în proiect, cărora inspectorul pentru învăţământul preşcolar Crina Clapou le-a mulţumit pentru prezenţă.
Preşedintele CJ, Emil Radu Moldovan: „Eu fac parte din categoria celor care cred că investiţia în sistemul de sănătate şi de educaţie este extrem de importantă. (…) Vă felicit pentru ceea ce faceţi. Sunt şi puţin invidios pentru că lucraţi cu acea parte a societăţii care este în formare şi care e mult mai ascultătoare decât acea parte a societăţii cu care lucrez eu, deja formată şi care are personalitatea şi gândirea proprie. Cred că ceea ce a făcut Guvernul României vizavi de salarizarea în sănătate şi învăţământ, cât şi cu investiţiile care se fac în patrimoniul învăţământului preşcolar şi primar sunt foarte bune. În ultimii 2-3 ani s-au făcut investiţii foarte mari în Bistriţa-Năsăud în special în grădiniţe şi şcoli primari din fonduri europene, guvernamentale sau locale. Toamna aceasta am inaugurat două grădiniţe din Şanţ şi Lechinţa care arată foarte bine. Undea vem logistica asigurată şi partea de resurse umane de asemenea, eu cred că perspectivele sunt optimiste”.
Inspectorul general Camelia Tabără: „Suntem plini de respect pentru munca pe care o desfăşuraţi, conştienţi că uneori avem tentaţia să vă neglijăm pentru că ne fură targetul procentelor de promovabilitate. Noi vă dorim să aveţi la Bistriţa şedere plăcută, să fie discuţii şi concluzii care să devină pentru celelalte colege, pentru tinerele dăscăliţe care vor să îmbrăţişeze această meserie un ghid de bună practică”.
La programul „Curcubeul schimbării” au participat, din Bistriţa-Năsăud, 24 de grădiniţe, 200 de cadre didactice şi peste 3000 de preşcolari.
Episodul 1 din ciclul ”Cameluța, în țara tehnocraților”!
Cameluta este un motan incaltat de comunisti, cu palarie rosie de pesedism , isi bate joc de invatamant si nimanui nu-i pasa. Sa-i iasa ei pasentele ca si cu barbatusu!