Potrivit reprezentantului universităţii, Ramona Mireşan, au rămas libere nouă locuri cu taxă la Facultatea de Geografia turismului şi 47 de locuri tot cu taxă la Facultatea de Administraţie publică.
Conform sursei citate, au fost ocupate toate cele 50 de locuri de la Facultatea de Studii Europene din care nouă locuri sunt bugetate şi 41 cu taxă. De asemenea, s-au ocupat integral cele 40 de locuri de la Facultatea de Educaţie fizică şi sport din care 11 sunt bugetate, respectiv cele 60 de locuri de la Facultatea de Pedagogie învăţământ primar şi preşcolar din care doar 19 sunt fără taxă.
La Facultatea de Geografia turismului au fost ocupate 76 din cele 85 de locuri alocate pentru această facultate din care 25 sunt bugetate, iar la Facultatea de Administraţie publică s-au ocupat 47 de locuri din cele o sută alocate, 16 fiind locuri fără taxă.
„E greu să facem o comparaţie cu ce s-a întâmplat anul trecut fiindcă atunci nu am avut un număr de locuri limitate. De exemplu, la Studii europene am avut 85 de studenţi anul trecut în primul an. Anul acesta ni s-au repartizat doar 50 de locuri care s-au ocupat încă din vară. A fost decizia UBB să ne limiteze locurile”, a declarat Ramona Mireşan.
Conform aceleiaşi surse, toate locurile din căminul Extensiei Bistriţa a UBB au fost ocupate, repartiţia studenţilor urmând să se facă în zilele următoare.
„Au rămas patru studenţi cărora nu le-am găsit locuri, dar probabil că nu se vor prezenta toţi cei care şi-au rezervat un loc în cămin şi le vom putea găsi şi lor un loc”, a mai spus Mireşan.
La filiala Bistriţa a Universităţii Tehnice din Cluj s-au ocupat anul acesta toate cele 90 de locuri bugetate la Facultatea de construcţii.
Potrivit Reghinei Ursa, reprezentanta universităţii clujene la Bistriţa, au fost ocupate toate cele 30 de locuri bugetate de la specializarea inginerie industrială, încă 30 de locuri bugetate la inginerie economică şi alte 30 de locuri fără taxă la specializarea roboţi induistriali.
„Mai avem înscrişi încă 30 de studenţi, însă pe locuri cu taxă la toate cele trei specializări”, a declarat ea.
Dacă majoritatea locurilor s-au ocupat la universităţile de stat, în schimb, la cele private, lucrurile stau exact pe dos.
La filiala Bistriţa a Universităţii Ecologice Bucureşti, s-au înscris, anul acesta, cu circa 40% mai puţini studenţi comparativ cu anul universitar 2010-2011. Potrivit reprezentantului acestei universităţi, Alexandru Câţcăuan, la toate cele cinci facultăţi din cadrul Universităţii Ecologice, s-au înscris, în total, 142 de studenţi. Aceştia vor studia, în regim de frecvenţă redusă, drept, ştiinţe economice, psihologie, ştiinţele comunicării, ecologie şi protecţia mediului.
„Faţă de anul trecut sunt cu circa 40% mai puţini studenţi. Nu pot spune exact la care din facultăţi s-au înscris mai puţini fiindcă noi doar am preluat dosarele şi le-am trimis la Bucureşti, acolo s-au procesat”, a declarat el.
La filiala Bistriţa a Universităţii „Vasile Goldiş” din Arad s-au înscris în anul întâi cu circa 50% mai puţini studenţi faţă de anul universitar precedent.
Potrivit reprezentantei acestei universităţi, Alexandra Nicolae, în total s-au înscris 80 de studenţi la Facultăţile de Ştiinţe economice (zi), Ştiinţe juridice şi Psihologie.
Potrivit sursei citate, la Facultatea de Studii juridice s-au înscris în total zece studenţi faţă de 50 câţi au fost anul trecut, iar la cea de Psihologie doar 18. Singura facultate care şi-a completat locurile este cea de Studii economice cu 35 de înscrişi în anul întâi.
„Când am pomenit de cei 80 de înscrişi, am inclus şi cele două masterate pe care le avem, la Psihologie. Avem aici 12 înscrişi. E dezastru faţă de anul trecut. Din estimările noastre, nu am ajuns să atingem nici 50% din ce am realizat în anul universitar precedent”, a spus ea.
Adaugă comentariu