Proiectul a trecut fără a exista discuţii sau comentarii pe această temă.
La finalul lunii iulie, Consiliul Local a mai alocat clubului Gloria suma de un milion de lei, în baza contractului de parteneriat.
Gloria a transmis primăriei şi o cerere prin care solicită atribuirea terenului de fotbal din Viişoara, motivarea fiind aceea că, neavând terenuri suficiente, echipele de juniori ale clubului sunt nevoite să se antreneze departe de Bistriţa, la Jelna, Romuli sau Cetate. În cererea depusă, Gloria se angajează să reamenajeze şi să modernizeze terenul, pentru a-l aduce la parametrii de omologare ceruţi de FRF.
Terenul din Viişoara este proprietate publică a municipiului şi este închiriat clubului FC Inter Viişoara pentru 49 de ani.
Secretarul general al primăriei, Floare Gaftone, a afirmat că acest contract încheiat în 2001 între primărie şi FC Inter Viişoara nu are la bază o decizie a Consiliului Local, iar durata de derulare este enormă. Aleşii locali au ajuns la concluzia că acest angajament ar trebui să fie desfăcut, fie pe cale amiabilă, fie pe cale juridică.
Supus votului pentru a treia oară, proiectul pentru amenajarea unei fântâni arteziană şi de spaţii verzi pe strada Ştefan cel Mare”, a fost aprobat până la urmă.
Această fântână va avea ca temă principală zodiacul european, elementul său central urmând să fie Vărsătorul. Fântâna va fi formată dintr-un un bazin în formă circulara placat pe pereţii interiori şi exteriori cu materiale de finisaj durabile. Jocurile de apă imaginate (în diverse forme: jeturi simple, parabolice, piruete, coadă de păun) vor fi independente sau în perechi şi grupuri. Accesorizarea fântânii se face cu diuze, corpuri de iluminat subacvatic, filtre, etc. Vor fi armonizate cu un sistem de iluminare care va accentua jocurile de apă şi care poate avea reflectoare cu lumină divers colorată. Totodată, se va realiza un sistem de iluminat pietonal şi arhitectural, se vor proiecta spaţii verzi, spaţii plantate cu flori şi cu arbuşti ornamentali. Piaţeta va asigura condiţii de promenedă, recreere, prin amenajări peisagistice şi dotări cu mobilier urban. Investiţia se apropie de 60.000 de euro şi va fi suportată din bugetul local al oraşului şi are ca termen de execuţie cinci luni.
Discuţii mai aprinse a generat adresa Asociaţiei „Animaterra” Bistriţa prin care se solicită asocierea cu Primăria municipiului Bistriţa pentru gestionarea câinilor fără stăpân.
Primarul Ovidiu Creţu a precizat că, luând măsuri care să conţină şi cravaşa şi tava cu jeratic, speră să se ajungă la zero câini fără stăpân în oraş, adăugând că Animaterra nu are experienţa necesară pentru a se ocupa de acest proiect, ci doar a arătat că iubeşte câinii. ”Cetăţenii şi siguranţa lor sunt prioritatea pentru noi, nu câinii comunitari”, a mai spus Creţu în luarea de cuvânt, care a venit după ce consilierul PDL Gheorghe Tuţă s-a declarat de acord cu atragerea asociaţiei în proiect. Până la urmă, s-a decis la vot ca discuţiile cu Animaterra să continue.
A fost aprobat şi proiectul privind obiectivul de investiţii „Iluminat public parţial sau total în municipiul Bistriţa cu ajutorul surselor neconvenţionale de producere a energiei electrice”. Astfel, pe zece străzi curentul electric va fi produs prin panouri de tip fotovoltaic cu înmagazinarea energiei în acumulatori.
Primarul Ovidiu Creţu a făcut şi câteva precizări legate de lucrările la trotuarele de pe Str. Vasile Lupu, afirmând că acestea sunt făcute corect pentru pietoni, preţul fiind de aproximativ 100 de lei pe metru pătrat de trotuar.
Adaugă comentariu