Actualitate

Profesorii de fizică din Bistriţa-Năsăud, învăţaţi să devină lideri buni

Workshop-ul “Leadership și inovație în școlile din România” organizat de Centrul de Evaluare și Analize Educaționale (CEAE) și Human Invest, ajunge în Bistriţa-Năsăud. Între 8 şi 9 ianuarie, facilitatorii: Cristian Hatu (CEAE), Viorel Panaite (Human Invest) şi Adela Iepure (Human Invest) îi vor învăţa pe profesorii din comisiile metodice de fizică să fie lideri buni.

„Workshop-ul “Leadership și inovație în școlile din Romania” organizat de Centrul de Evaluare și Analize Educaționale (CEAE) și Human Invest urmărește să sprijine responsabilii de comisii metodice de fizică din județul Bistrița-Năsăud, punându-le acestora la dispoziție metode practice prin care să faciliteze întâlnirile de lucru cu profesorii din comisiile pe care le conduc. Transformând tot mai mult spiritul, natura și procesele de lucru ale comisiei, profesorii pot crea și la clasă poveștile care să aducă elevilor un apetit tot mai mare pentru învățare, să le cultive și mai mult creativitatea și curiozitate”, se arată într-un comunicat.

Tot aici, se menţionează că rolul școlii este cel de a încuraja imaginația și creativitatea elevilor, de a le oferi acestora o educație bazată pe descoperire.

Început cu mai mult de 4 ani în urmă, proiectul “Învăţarea fizicii prin investigatie” este o inovație majoră pentru întregul sistem de educație formală din România, frecvent numit și prezentat de către oficiali de la Ministerul Educației că fiind un exemplu de reforma de calitate în cadrul sistemului educațional din România.

„Schimbarea de mentalitate a profesorilor și repoziționarea lor de la autoritate-unică, la facilitator al experienței de învățare a elevilor sunt pași esențiali în procesul de transformare a educației. Sunt mulți profesori care se disting deja și reprezintă noul profil al profesorului. Sunt fermi cu structurile pedagogice pe care le folosesc, sunt fermi cu așteptările de comportament pe care le au de la elevi, dar au renunțat la statura inabordabilă de la catedră. Profesorii buni sunt și lideri buni. Profesorii apreciați azi sunt cei care investesc energie să acumuleze cunoștințe și să deprindă abilități prin care să faciliteze experiențele de învățare ale elevilor. Profesorii buni învață să aibă conversații cu elevii lor și să le asculte opiniile, învață să construiască procese care să structureze apetitul natural al elevilor pentru învățare”, se precizează în comunicat.

3 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.