Voluntarii Asociaţiei Tăşuleasa Social vor fi profesori pentru o zi în şcolile din Bistriţa-Năsăud. Se va întâmpla în ultima săptămână de şcoală din acest semestru. În ziua respectivă, ei vor preda „lecţia voluntariatului”.
„Eu sunt într-o mare admiraţie vizavizi de atitudinile pe care acest ONG le dezvoltă. Voluntarii Tăşuleasa Social i-am întâlnit în nenumărate situaţii, sunt copiii noştri, dar, dacă te uiţi cu mare atenţie la ei, găseşti în tot ceea ce fac valori şi atitudini. Tot ce transmit, toate acţiunile, cumva virusează şi, în continuare, cei cu care vin în contact simt că acolo sunt lucruri serioase şi bine făcute şi se comportă la fel”, a spus Camelia Tabără într-o şedinţă cu directorii.
Inspectorul general a adăugat că a participat pentru a doua oară la acţiunea „Camionul de Crăciun”, însoţindu-i pe voluntari „de dimineaţa până seara”: „Am văzut copiii rromi din Budeşti care ştiu să spună mulţumesc, nu am văzut nicio cărticică aruncată (despre voluntariat -n.r.), deşi, cu siguranţă era cu mult mai tentant pachetul cel mare şi colorat. Toţi copilaşii mici sau mari o duceau cu foarte mare sârguinţă fiindcă era foarte frumoasă şi cu mesaj educativ. De asemenea, flyerul care anunţa acţiunea ecologică din 2 aprilie a fost preluat cu foarte multă responsabilitate. Vrem ca, în ultima săptămână de şcoală să-i invităm să fie profesori pentru o zi. Vom vedea cum anume gândesc ei şi cum încearcă ei cu resursele pe care le au să predea lecţia voluntariatului”.
Reamintim că, în 2015, copiii care au primit pachete din Camionul de Crăciun au participat la Ziua Arborelui când au plantat câte un copac pentru fiecare dar primit, iar anul acesta au primit şi câte o carte despre voluntariat şi o invitaţie ca, în 2 aprilie 2016, să participe la Ziua Voluntariatului.
Preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social, Alin Uhlmann Uşeriu, a declarat că cei 17.000 de copii din Bistriţa-Năsăud care au primit pachete din Germania au intrat şi în posesia unei broşuri: „Anul acesta, împărţim odată cu cadourile şi un mic manual de voluntariat. Sper să fie informaţii necesare şi bune pentru aceşti copii care vor dori să practice voluntariatul. Încercăm ca fiecare comunitate să îşi găsească un proiect propriu pe care noi eventual să îl putem susţine. Fiecare comunitate e liberă să-şi dezvolte propriul proiect, de la vopsit gardul şcolii, la curăţat cimitirul”.
Adaugă comentariu