Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul a doi șefi de secții din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița.
Este vorba de Iuliu-Ioan Silveșan-Gherman și Victoria Bindea.
Motivările ANI în cazul celor doi:
Iuliu-Ioan Silveșan-Gherman, Șef secție Obstetrică-Ginecologie II din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița: ”S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 31 decembrie 2008 – 02 octombrie 2015,întrucât a deținut simultan funcțiile de șef secție și administrator al S.C. MEDIKA-GINSIL S.R.L. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. b) coroborate cudispozițiile art. 184, alin. (12) din Legea nr. 95/2006 (în forma în vigoare până la data de 28.08.2015), respectiv, dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. b) coroborate cu dispozițiile art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006, în vigoare la data de 28 august 2015”.
Victoria Bindea, Șef secție Oncologie Medicală din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița: ”S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 08 mai 2007 – 08 octombrie 2015, întrucât a deținut simultan funcțiile de șef secție și administrator al S.C. UNIHERON S.R.L. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. b) coroborate cudispozițiile art. 184, alin. (12) din Legea nr. 95/2006 (în forma în vigoare până la data de 28.08.2015), respectiv, dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. b) coroborate cu dispozițiile art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006, în vigoare la data de 28 august 2015”.
”Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat si de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară si se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activitătii respective […]. Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, a mai precizat ANI.
ANI este total in afara legilor.Doctorii nu sant bugetari.
Bai remember, doctorii care lucreaza la stat si sunt platiti de la buget sunt bugetari. Pe cine te-ai trezit tu sa contrazici? Vai de viata ta!!! Si mai avem si altele de descoperit, vorba lui Rebenciuc de la fonduri europene.