Patronul ”Fermei de veverițe” din Galați, de unde Primăria Bistrița vrea să achiziționeze câteva simpatice rozătoare pentru a popula Parcul Municipal, spune că o veveriță nu costă 100 de euro, așa cum a anunțat primarul Ovidiu Crețu.
”Eu vând veverițele cu 800 lei plus TVA, nu știu de unde a scos prețul de 100 de euro. Nu pot să spun nimic până nu primesc ceva legal, o ofertă, un e-mail că vrea să cumpere, a fost doar o discuție telefonică. Poate o să propună o ofertă, poate o să facă un proiect de populare cu veverițe. La 100 euro nu pot să-i dau o veveriță. Sunt anumite costuri pe care le suport și eu: curent, mâncare, transport și altele. Nu găsești nicăieri în țară la 100 de euro. Sunt care vând și mai scump de 800 lei. Nu am acum nicio volieră. Acum vreau să construiesc una, unde să stea veverițele după ce ies din hibernare. Voliera se face din plasă metalică, poate fi de șase metri pătrați și să aibă o înălțime de trei metri. Se compartimentează și pot încăpea trei perechi de veverițe europene, veverițe mari. O volieră poate fi la prețul spus de primar, însă depinde care este mărimea. Aluminiul e scump. Se poate face și din lemn, dar este mai puțin rezistentă la intemperii”, a declarat Ciprian Rîpan, potrivit Agerpres.
”Ferma de veverițe” se compune din 20 de veverițe din speciile Tamiops sau Piticul Chinezesc, Siberiană maro și albă, Veverița europeană și Veverița japoneză. Detalii despre ”Ferma de veverițe”, pe www.veverite.eu.
VEZI și: Primarul Crețu își dorește ”un parc în care veverițele să se plimbe printre noi”/ Primăria cumpără și veverițe! Crețu: Pentru deliciul copiilor. Reacții / Căsuță pentru veverițele din Parcul Municipal. ”Un nou punct de atracție”
Consiliul Local Bistrița a aprobat alocarea sumei de 21.000 de lei pentru o căsuță în care să stea veverițele din Parcul Municipal, în preț intrând și cumpărarea unor perechi de veverițe. ”Dorim să aducem câteva perechi, două sau trei, într-o volieră, o dată pentru deliciul copiilor și în al doilea rând ca să se înmulțească și să populăm parcul. O volieră costă circa 3.500 de euro, iar o veveriță costă circa 100 de euro. Va fi un alt punct de atracție pentru că veverițele sunt niște animale jucăușe, sunt gingașe, sunt frumoase. Îmi doresc un astfel de parc în care veverițele să se plimbe printre noi, iar copiii să le hrănească cu nuci, alune… Cred că tradiționala apropiere de natură (floră, faună) a bistrițenilor se poate manifesta și în această zonă! (…) Nu este vorba despre o căsuță, ci despre o volieră care conține patru căsuțe, care conține un arbore și alte elemente. Voliera are dimensiunea, la sol, de aproximativ 6-10 metri pătrați, înălțimea de trei metri și în ea încap cam patru familii de veverițe. Oferta o avem de la o firmă din Galați, puteți să o accesați pe site-ul lor. Costă 3.500-3.700 de euro, asta este valoarea de catalog, plus o sută de euro o bucată de veveriță. Deci cu șase sau opt bucăți de veverițe se ajunge la acel preț. Populăm, pentru că veverițele existente, am încercat de când am terminat parcul să le alimentăm cu nuci, dar totuși nu vin să se stabilizeze, au găsit locul prin care să fugă înapoi în pădure. Aici, dacă aducem veverițele acestea și le înmulțim în voliera respectivă, ele vor popula parcul. Când o să vă duceți în parc, o să vedeți veverițe umblând pe jos, printre oameni (…) De ce amenajare specială pentru veverițe? Sunt veverițe în parc, le alimentăm cu nuci, nu cred că pisicile se cațără în copaci și iau nucile, ci veverițele. Când am făcut acea oglindă de apă cu pești, se vehiculau tot felul de aberații. Este principalul loc de atracție pentru copii în parc. Putem să facem un alt loc de atracție. Nu e vorba de o colivie, ci de o volieră, înălțime de 2,5-3 metri pe 2 metri în care sunt mai multe colivii mai mici în care să stea veverițele, să se înmulțească acolo. Pe ideea asta am marșat, este o idee a viceprimarului Kiss Laszlo pe care am îmbrățișat-o. Nu este scumpă, dacă mai putem să focalizăm un loc pentru copii cu aceste veverițe cred că este în regulă”, au fost declarațiile primarului Ovidiu Crețu.
Fraierilor care il credeti pe primar. iara v-o tras pe sfoara.
Ecologistule , poi daca nici asta nu e bine cand se face pt. natura , copii , frumusetea parcului , atunci ce sa mai astept sa fie bine ? Cu atat mai mult fiindca , critica vine de la un ecologist , sau poate ca ” ecologistul ” e doar un nume fictiv , eu tind sa cred asta !
P.S. Las’ sa fim noi cetatenii fraieri in punctul tau de vedere , numai sa se faca ceva frumos spre bucuria copiilor ! Nu cred ca ” ne-o tras pe sfoara ” , asta e mereu replica domnului Balan ( caruia ii adresez respectul cuvenit ) , cum ca ” l-a tras pe sfoara primarul ” . Daca ar fi asa , apoi a cui e vina , ca el semneaza ca „primaru’ ” sau nu rumega in profunzime problema si constata ca ” e tras pe sfoara ” si mai spune la toata lumea cat de (…) a putut el sa fie .
Cea mai bună soluţie ar fi să pună in parc veveritele din primărie care sunt deja plătite… lunar.
va inchipuiti cu cine vrea sa faca afaceri primarul ?
ala nici nu stie ce trebuie sa primeasca de la primar
cica sa primeasca o oferta…. (poate cerere de oferta)
va imaginati ce veverite jigarite vom avea in parc?
ati vazut in parcul din dambovita ce veverite frumoase au?