Actualitate

Cu ce condiţie va sprijini Vasile Dâncu autorităţile din Bistriţa-Năsăud

Vicepremierul Vasile Dâncu şi totodată ministru al Dezvoltării Regionale a declarat, duminică, la Runcu Salvei, că va sprijini autorităţile din judeţul nostru să acceseze fonduri prin ministerul pe care îl conduce cu o singură condiţie: să respecte „competiţia corectă în România” şi inclusiv „definiţia unei funcţii de ministru”.

„Ce poţi să faci ca ministru este să să ajuţi naţiunea şi făcând asta, îţi poţi ajuta şi satul, şi judeţul, şi familia. Pe de altă parte, am văzut că autorităţile noastre de la toate nivelurile, de la primarul din Runcu Salvei până la preşedintele Consiliului Judeţean, au proiecte şi asta este foarte important. Aplică cu proiecte pentru drumuri, canalizare şi alte elemente de dezvoltarea comunităţii şi asta face să aibă cele mai mari şanse pentru că nu toate comunităţile au această forţă de a-şi proiecta dorinţele în proiecte concrete. Eu îi îndemn să depună proiecte”,a  spus Dâncu.

Vicepremiuerul a declarat că în prezent se aplică „o modalitate transparentă de a juriza proiecte”.

„Avem o echipă de experţi care jurizează proiectele şi avem o filosofie a creşterii coeziunii în România. Asta înseamnă că zonele foarte sărace, care au beneficiat de foarte puţine fonduri, vor avea, în viitor un plus de fonduri, un plus de atenţie. Bistriţa-Năsăud este unul dintre judeţele care nu a beneficiat ani de-a rândul de prea multe fonduri de dezvoltare. Cred că, în viitor, judeţul nostru va avea un parcurs pe care îl merită, îşi va moderniza comunităţile cu sprijin de la bugetul de stat pe bază de proiecte. Sunt sigur că şi acest ciclu de dezvoltare care începe anul acesta – zicem noi 2014, dar noi îl începem cu doi ani mai târziu – până în 2020 va fi foarte bun pentru năsăudeni şi bistriţeni. Noi, Guvernul care are o misiune de un singur an, punem bazele lui, dar sper că cei care vor veni după noi vor continua să facă proiecte şi să sprijine judeţul Bistriţa-Năsăud. Eu, unul, o să-l sprijin în măsura în care acest lucru respectă competiţia corectă în România şi inclusiv definiţia unei funcţii de ministru”, a spus Vasile Dâncu.

Vicepremierul a asistat la slujba de la biserica din sat unde i s-a conferit Crucea Transilvană.

3 comentarii

  • „Transparența în jurizarea proiectelor” afirmația d-lui Vasile Sebastian Dancu ,vicepremier și ministru al dezvoltării, cred că este una dintre cheile ieșirii țării din înfundătură; trebuie pus punct atribuirii fondurilor pe criterii politice, de trafic de influență; să câștige proiectele care contribuie la modernizarea țării și a comunităților locale, să nu se mai cheltuie bani pe aberații ( teren de fotbal în pantă și cu un copac în mijloc, școală în sate unde nu mai sunt copii, pârtii de schi în locuri unde nu este zăpadă, și multe altele, lista este foarte lungă). Succes stimate domnule profesor (vremelnic ministru), aveți șansa să intrați în istorie dacă aplicați acest principiu!

  • Dincolo de „experti care jurizeaza”, „filozofie a cresterii coeziunii” sau expresii luate parca din Caragiale cum ar fi „incepem anul acesta-zicem noi 2014,dar noi il incepem cu doi ani mai tarziu- pana in 2020”, as dori sa faceti ceva concret pt Colibita,domnule ministru tehnocrat(fost ministru PSD) Vasile Dancu! Sper sa va dati seama ca aceasta zona are cel mai mare potential turistic din judet si sa va implicati si dv (din functia de ministru al Dezvoltarii Regionale) in dezvoltarea acestei zone,chiar daca unii nu respecta „definitia unei functii de ministru”…..

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS