Actualitate

Serviciul Judeţean de Ambulanţă începe pregătirea voluntarilor. Câte persoane vor urma cursurile

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud a reuşit să atragă un număr mare de persoane interesate să facă voluntariat în cadrul instituţiei.În total, 32 de bistriţeni s-au înscris, doi au absentat la testarea inițială, sustinută în 8 februarie a.c., iar patru au obținut un punctaj sub limita minimă stabilită.

„În consecință, un număr de 26 persoane au fost acceptate la următoare etapă și vor participa la cursurile de formare, în două serii de câte 13”, a anunţat managerul SAJ, dr. Annabella Muzsi.

12 ore de gardă alături de cei care salvează vieţi, experienţe profesionale extraordinare, satisfacţii personale. E ceea ce îi aşteaptă pe cei care vor să devină voluntari la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Nasaud.

„Voluntarul va lucra sub coordonarea şefului de echipaj, care este persoana cu cel mai mare grad profesional, respectiv medicul  sau asistentul medical. Voluntarul nu va face manevre invazive asupra pacientului pentru că acestea sunt reglementate de regulamentele profesionale medicale, dar asta nu înseamnă că nu poate ajuta membrii echipajului. Le poate fi de mare folos pregătind materialele şi astfel învaţă manevrele. Noi zicem că dă la mână. E un foarte mare ajutor şi necesită o pregătire specială să ştii de ce anume are nevoie echipajul, să anticipezi. Asta înseamnă să ştii să lucrezi în echipă. Asta vor învăţa în primul rând voluntarii: ce se impune să se facă, de ce, cum trebuie făcut corect şi cum se pregăteşte manevra sau operaţiunea medicală care se face. De asemenea, voluntarul va contribui la mobilizarea pacientului, la transportul echipamentului la pacient şi de la pacient în aşa fel încât să fie un ajutor util pentru întregul echipaj din care face parte”, a declarat dr. Muzsi într-un interviu acordat Timp Online.

1 comentariu

  • In urma cu ceva timp se anunta , alaturi de domnul Tinteanu , rezolvarea deficitului de personal!!! Nu au autoritatea in a pregati si da inscrisuri ! Dar oare de ce nu se gandesc sa atraga spre voluntariat elevi ai scolilor sanitare postliceale din Bistrita (sunt cam 500 elevi). Au ceva mai multe notiuni medicale si voluntariatul poate fii un avantaj la angajare.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.