Social Sport

Au oprit Gazul: Gloria Bistriţa – Severin 2-1

”Alb-albaştrii” au oferit publicului un nou meci de infarct, contra celor de la Gaz Metan Severin. Echipa antrenată de Nicolae Manea a revenit cu stil de la 0-1 la pauză, a marcat golul victoriei când nimeni nu mai spera şi este liderul incontestabil al Seriei a II-a din liga secundă.

Gloria Bistriţa a jucat marţi 18 octombrie, pe propriul teren, restanţa cu Gaz Metan Severin din etapa a 8-a a Seriei a II-a a ligii secunde. Partida fusese amânată pentru că doi jucători bistriţeni, Peteleu şi Anton, au fost convocaţi la naţionala de tineret a României.

Jucătorii Gloriei au dat din nou palpitaţii celor din tribune. Practic, jocul a început de la 0-1 după ce Vigariu l-a bătut prea uşor pe Irimia cu un şut de la peste 20 de metri. Au urmat încercări timide de revenire ale bistriţenilor şi … pauza.

Egalarea a survenit în minutul 65, când Albert Voinea a reluat în plasă în urma unei pase a lui Curtuiuş. Radu Mărginean, care a nimerit bara, şi Curtuiuş s-au jucat cu inimile spectatorilor, irosind două situaţii bune. Momentul eliberării şi al victoriei a venit cu trei minute înainte de final, când Cornel Predescu, servit tot de Curtuiuş, l-a lobat pe nefericitul Şteţca pentru o victorie muncită, dar până la urmă meritată.

După această victorie, Gloria rămâne invincibilă, acumulează 21 de puncte şi îşi consolidează prima poziţie, distanţându-se la trei puncte de ocupanta locului 2, FC Timişoara.

Gloria: Irimia – Peteleu, Reano, V. Năstase, Cafasso (Cr. Constantin 46) – R. Mărginean, Feher (Curtuiuş 55) – Keita (Predescu 67), Anton, Velcovici – A. Voinea. Antrenor Nicolae Manea.

Stadion: Municipal Gloria – Bistriţa. Arbitri: Paul Unimatan – Gabriel Bârjac (ambii din Zalău), Gero Szabo – Mircea Fesnic (ambii din Cluj-Napoca). Observatori: Cristian Vasc (Baia Mare), Marius Beudeanu (Braşov).

Precedentele rezultate ale Gloriei: 1-1 la Chindia Târgovişte, 2-1 cu FC Olt, 4-0 la Mureşul Deva, 2-2 cu FC Timişoara, 3-1 la FC Argeş, 1-0 cu Unirea Alba Iulia, 1-1 la Juventus Bucureşti, 2-1 cu Arieşul Turda.

În runda viitoare, a 10-a, echipa bistriţeană întâlneşte în deplasare formaţia UTA Arad, sâmbătă 22 octombrie, de la ora 19.00.

Foto: Sportul bistriţean

 

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.