Actualitate

Începe recensământul populaţiei

Ampla şi minuţioasa acţiune de recensământ al populaţiei şi locuinţelor din România se apropie cu paşi repezi de etapa în care recenzorii vor pleca pe teren, adică în perioada 20 – 31 octombrie 2011, pentru a culege informaţiile aşteptate la nivel naţional.

Pregătirea Recensământului populaţiei şi al locuinţelor a început, însă, de o bună bucată de vreme prin instruirea recenzorilor şi a recenzorilor şefi. O nouă instruire a avut loc la Primăria municipiului Bistriţa, unde au participat recenzori şi recenzori şefi care îi vor înlocui pe cei ce au renunţat între timp la această calitate, scrie ziarul online al primăriei.

Instruirea a fost efectuată de directorul adjunct al Direcţiei Judeţene de Statistică Bistriţa-Năsăud, Diana Astalâş. Astfel, munca recenzorilor şi a recenzorilor şefi se divide în trei mari etape: premergătoare colectării informaţiilor (instruire; vizită preliminară a sectoarelor de recensământ în data de 19 octombrie, cu identificarea clădirilor, distribuirea fluturaşilor), colectarea informaţiilor în teren (recenzorii transmit zilnic către recenzorii şefi stadiul colectării datelor), acţiuni post-colectare (codificări, completare centralizatoare, transmiterea mapelor la recenzorii şefi).

„Populaţia trebuie să ştie că informaţiile culese sunt confidenţiale. Întreg personalul este obligat să păstreze confidenţialitatea datelor şi după recensământ, iar datele culese nu influenţează în nici un fel persoanele de la care sunt culese. Toate chestionarele vor fi distruse după un an, iar datele ce le cuprind nu duc la identificarea persoanelor care le-au furnizat, a subliniat Diana Astalâş.

Recenzorilor li s-a explicat, de asemenea, cum se completează formularele, iar pentru o bună înţelegere a întregului proces, s-a răspuns la întrebări şi s-au făcut inclusiv exerciţii de completare a formularelor pornindu-se de la situaţii ipotetice cât mai variate.

Recensământul populaţiei şi locuinţelor, programat pentru 20-31 octombrie 2011, va costa 193 milioane lei, iar datele finale vor fi prezentate în 2014. Cetăţenii care refuză să răspundă pot fi amendaţi cu până la 5.000 de lei.

Peste 120.000 persoane vor participa la colectarea datelor, primele rezultate ale recensământului urmând să fie prezentate public în trimestrul I al anului 2012.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS