Municipalitatea instituie taxă de reabilitare termică pentru recuperarea sumelor avansate de Consiliul Local pentru blocurile finanţate prin POR în proiectul “Îmbunătăţirea eficenţei energetice a blocurilor de locuinţe – Bistriţa 3”. Până acum a fost pusă taxă pentru proiectele Bistrița 1 și Bistrița 2 și se va institui treptat și în cazul celorlalte proiecte similare.
Blocurile reabilitate termic în proiectul Bistrița 3 sunt următoarele: strada Mihai Eminescu nr. 2; strada Solomon Haliţă nr. 1; bulevardul Independenţei nr. 52; bulevardul Independenţei nr. 56; strada Crinilor nr. 1; strada Crinilor nr. 2; Piaţa Petru Rareş nr. 7 A; strada General Grigore Bălan nr. 38; strada General Grigore Bălan nr. 40; strada General Grigore Bălan nr. 42. Valoarea totală a proiectului este de 12.062.445,45 lei, din care 60% (din cheltuielile eligibile) fonduri nerambursabile, 20% (din cheltuielile eligibile) contribuţia municipiului Bistriţa şi 20% (din cheltuielile eligibile) contribuţia proprietarilor apartamentelor.
Sumele variază între 1.800 și 5.000 de lei pentru fiecare apartament, raportat la suprafaţa acestora şi la valoarea lucrărilor executate în concret pentru fiecare apartament. Fiecare proprietar are obligaţia ca, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare hotărârii, să depună la sediul Direcţiei Economice, str. Alexandru Odobescu nr. 17, o declaraţie fiscala/decizie de impunere privind taxa de reabilitare termică datorată.
Plata taxei de reabilitare termică se eşalonează pe o perioaăa de 6 ani, 8 ani, respectiv 9 ani, consideraţi ani calendaristici, în rate egale, începând cu anul urmator în care a fost facută recepția la terminarea lucrărilor.
Se exceptează de la recuperarea acestor sume următoarele categorii de persoane: persoane cu handicap sau familii cu persoane cu handicap aflate în întreţinere; persoane singure/familii care, în ultimele trei luni anterioare efectuării anchetei sociale de către autoritatea administraţiei publice locale, au realizat venituri medii nete lunare pe persoană singură/membru de familie sub câştigul salarial mediu net pe economie; veterani de război şi soţi/soţii supravieţuitori/supravieţuitoare ai acestora; pensionari, indiferent de statutul acestora, ale căror venituri medii nete lunare pe persoană singură/membru de familie este sub câştigul salarial mediu net pe economie. Scutirea se acordă pe baza unei cereri insoțită de documente justificative, depusa la registratura Directiei Economice din cadrul Primăriei Bistrița.
Foto: arhivă
Oooooo….primareeee…..pai daca citesc care sint categoriile scutite de aceasta taxa …rezulta ca nu mai plateste nimeni. hai poate 1-2 familii. ooooo…haaaaa….haaaa….! Ce comic e primarul…..sa nu zic ….!
Primareeeee…..ai uitat pe luptatorii(!!!???!!!) in revolutie.haaaaaaa…ha
…..ca daca i pui si pe aia de la revolutia din ’48…..inseamna ca e buna trwaba ,platesti tu ..ca nu mai are cine sa plateasca.
Domnu` Raul Adrian, va simtiti bine? Chemam Salvarea sau elicopterul SMURD?
aici raul are dreptate!!!
oare ce a mancat azi?
oua vopsite in verde, stricate?