Fântâna arteziană din str. Ștefan cel Mare se va finaliza la doi ani și juumătate de la începerea lucrărilor, deși ea ar fi trebuit să fie gata în doar câteva luni.
”O lucrare care ar fi trebuit să se termine în trei luni de zile ajunge să fie gata în doi ani și jumătate. Ba proiectantul, ba executantul au avut probleme. Cel mai simplu era să reziliem contractul, dar cred că nu finalizam mai repede că trebuia să ne și judecăm”, a spus primarul Ovidiu Crețu.
Acum câteva zile, primarul Crețu preciza: ”La fântâna din Ștefan cel Mare, în sfârșit avem un termen rezonabil, 30 aprilie, să o punem în funcțiune, poate chiar ceva mai repede”.
Celebra Fontana di Trevi de la Roma, înaltă de 26 de metri și lată de 20 de metri, construită în anii 1700, a fost restaurată în 16 luni (iunie 2014-noiembrie 2015).
Pentru fântâna arteziană din str. Ștefan cel Mare, unde lucrările sunt executate de SC Indcon SRL Bistrița, au fost alocați anul acesta de la bugetul local 174.000 de lei. Din totalul de 347.380 lei, până la finalul anului trecut s-a lucrat de 219.000 lei. Valoarea contractată în 2015 pentru furnizarea echipamentelor pentru instalația hidraulică și de lumini este 33.473 lei. Proiectant general – SC Arcade Artdesign Bistrița.
Proiectul ”Amenajare fântână arteziană şi spaţii verzi pe str. Ştefan cel Mare” avea o valoare totală inițială de 347.380 lei, până la finalul anului 2014 fiind cheltuiţi în acest sens 196.456 lei. Din bugetul local pe 2015 au fost alocaţi 164.000 de lei pentru lucrări, iar la rectificarea din 23 iulie 2015 încă 61.000 de lei. 33.473 de lei au fost cheltuiți pentru pompe centrifuge trifazate (spray ring și jet foam), lămpi cu led – spot submersibil cu leduri (roșu, galben, bleu), piesă mixtă reumplere automată, tablou electric – comandă pompe, variator de frecvență.
Această fântână are ca temă principală zodiacul european, elementul său central fiind Vărsătorul. Fântâna va fi formată dintr-un un bazin în formă circulară placat pe pereţii interiori şi exteriori cu materiale de finisaj durabile. Jocurile de apă imaginate (în diverse forme: jeturi simple, parabolice, piruete, coadă de păun) vor fi independente sau în perechi şi grupuri. Accesorizarea fântânii se face cu diuze, corpuri de iluminat subacvatic, filtre, etc. Vor fi armonizate cu un sistem de iluminare care va accentua jocurile de apă şi care poate avea reflectoare cu lumină divers colorată. Totodată, se va realiza un sistem de iluminat pietonal şi arhitectural, se vor proiecta spaţii verzi, spaţii plantate cu flori şi cu arbuşti ornamentali. Piaţeta va asigura condiţii de promenedă, recreere, prin amenajări peisagistice şi dotări cu mobilier urban.
Sa si-o duca in curte la el.
Frumoasa fantana, mai ales pozitionarea, între un bloc ne-reabilitat și un gard improvizat, peisagistica este formidabilă… În baraca din capătul de nord-vest al parcului se află sistemul de control al fântânii, nu?!?
Locatia este una de succes, dupa model Cretu.
oare bate jetul pâna în parcarea alaturata, ca sa-si mai spele si contribuabilii din când în când masinile?
Inca o spalare de bani publici prin firmele capusa !
Cand vom vedea si o gondola pe raul Bistrita ????
Lucruri inutile dar foarte costisitoare .
Efectiv ne ingroapa banii contribuabililor !
Ne invita la vot laudandu-se ce a facut el pe banii nostri . Oare chiar ne crede prosti pe toti intangibilul Cretu ?
Nu se apropie de cetateni ca…put , ne da audiente la distanta prin telefon online.