Actualitate Recomandări

A început goana după pomul de Crăciun. Cât costă, cum să îl alegeți pe cel potrivit

Au mai rămas mai puțin de două săptămâni până la Crăciun, iar oamenii își decorează deja casele pentru sărbătoarea Nașterii Domnului căutând brazi. În cel mai mare magazin de amenajări din Bistrița, brazii verzi sunt fie verzi și tăiați, fie verzi și în ghiveci, aduși din import, au coroana bogată, diferite mărimi și prețuri, dar nu costă mai mult de 150 de lei, iar cei artificiali pot fi achiziționați cu sume de ordinul sutelor de lei care pot depăși o mie dacă pomul e decorat.

Cel mai ieftin brad tăiat costă circa 34 de lei, iar cel mai scump peste 100 de lei. Indiferent de care alegeți, mai aveți nevoie și de un suport care costă în jur de 50 de lei.

Brazii la ghiveci, pe care îi puteți replanta după sărbători, costă circa 100 de lei.

În cazul în care alegeți un brrad verde, tăiat, trebuie să fiți atenți la unele lucruri. În primul rând, alegerea bradului trebuie să fie făcută în funcție de mărimea camerei în care va sta. Pentru a testa prospețimea bradului, frecați o crenguță între degete: acele ar trebuie să rămână pe loc, iar creanga să se poată plia ușor. Dacă se rupe, se va usca repede. Examinați cu atenție aspectul acelor de brad: trebuie să fie lucioase și de un verde frumos. Dacă au o culoare spre maro, e clar că bradul este aproape uscat.

Pentru a nu deteriora pomul în timpul transportului, trebuie înfășurat sau legat, însă de această operațiune se ocupă reprezentanții magazinului.

Înainte de a-l instala pe suport, acasă, țineți-l în aer liber pentru câteva ore, de exemplu pe balcon. Apoi, curățați în jur de 8-10 cm din scoarţă și puneţi pomul într-o găleată cu apă.

Pentru ca bradul să aibă o viaţă mai lungă, puneţi în apă o pastilă de aspirină, un pic de sare și o lingură de zahăr (puteți adăuga, de asemenea, o linguriţă de glicerină sau o linguriţă de îngrășăminte).

Pentru a crește durata de viață a pomului de Crăciun, puteți să-l așezați într-o găleată cu nisip umed, pe care să-l udați o dată la 2-3 zile.

Pentru a evita expunerea la temperaturi extreme, ar fi bine ca bradul să stea mai întâi într-un spațiu răcoros și bine iluminat și abia mai târziu, în ajunul sărbătorii, să-l puneți în camera încălzită, unde va sta până la sfârşitul sărbătorilor. 

Locul pomului trebuie să fie cât mai departe de calorifere, sobă, cămin sau șemineu. Este necesar ca spaţiul să fie cât mai des aerisit, iar rădăcinile bradului bine umezite.

De asemenea, încercați să evitați ca pomul de Crăciun să fie așezat în zone intens circulate, unde ar putea fi lovit sau chiar răsturnat sau unde cineva ar putea să se împiedice de instalația de lumini.

Brazii artificiali împodobiți pot fi aleși în funcție de buget.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.