Actualitate

A sosit Camionul de Crăciun! (FOTO-VIDEO)

ACTUALIZARE Asociaţia Tăşuleasa Social, în parteneriat cu organizaţia germană Die Johanniter, desfăşoară şi în acest an acţiunea de distribuire a cadourilor cunoscută sub numele “Camionul de Crăciun”. Scopul acestei acţiuni care implică mii de voluntari, camioane, aventură, zâmbete şi lacrimi, este bucuria directă oferita din partea unui copil german unui copil român.

Pe un viscol năprasnic, camioanele pline de cadouri au ajuns în Pasul Tihuța, urmând ca a doua zi să înceapă distribuirea darurilor. Camionagiii au menționat pe Facebook că fost primiți cu căldură de președintele Asociației Tășuleasa Social, Alin Uhlkann Ușeriu: ”Nici nu vă închipuiți ce efect va avea fiecare pachet pe care l-ați adus”, le-a transmis el.

”O acţiune de la care am învăţat cel mai mult, care adună cel mai repede cei mai mulţi voluntari şi care este cea mai veche acţiune pe care Tăşuleasa Social o organizează consecvent, Camionul de Crăciun/Weihnachtstruckers” – Tășuleasa Social.

14 camioane pline de daruri au plecat din Landshut, Germania. Acestea aduc peste 18.000 de cadouri pregătite de copii şi familii din Germania pentru tot atâţia copii din judeţele Bistriţa-Năsăud, Mureş, Sălaj, Maramureş şi Cluj.

”Rolul nostru, al voluntarilor Tăşuleasa Social şi al celorlalte instituţii prin cadre didactice, pompieri, jandarmi, poliţişti, Instituţia Prefectului din fiecare judeţ implicat, este de a ajunge în ziua de 28 şi 29 decembrie la toţi copiii care aşteaptă camioanele cu daruri. Camioanele vor merge în 61 de comune, în peste 170 de localităţi din cele cinci judeţe şi misiunea va fi îndeplinită atunci când în 1 aprilie 2017, cu acei copii la care am fost şi care îşi doresc, să plantăm unu sau doi arbori pentru fiecare cadou primit, cu ocazia „Ziua bună – Ziua Voluntarilor Mici” 2017” – Tășuleasa Social.

Localităţile alese nu sunt cele mai înstărite, au suprafeţe împădurite foarte mici şi puţine activităţi prin care să fie promovat voluntariatul. ”Ne-am bucura ca aceste cadouri să ajungă în casele copiilor pe care i-am ales şi acestea să aducă o bucurie, încurajând, de fiecare dată, ca acolo unde nu este necesar darul, acesta să fie dat mai departe cuiva care are nevoie de el”.

Foto: Facebook Tășuleasa Social, Johanniter-Weihnachtstrucker

2 comentarii

    • Fantastic! De unde atâta lipsă de minte?! A planta un copac e un „contraserviciu”? Unora le place să vorbesca așa…hodoronc-tronc.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.