Sănătate

A crescut numărul de pacienți cu boli respiratorii. Trei vârstnici au decedat

Numărul pacienților diagnosticați cu boli ale aparatului respirator a crescut cu circa o sută la început de februarie comparativ cu finalul lunii trecute. Vârstnicii fac cele mai grave forme de viroze, pneumonie și gripă, în acest interval fiind înregistrate și trei decese la persoane peste 65 de ani.

Față de săptămâna trecută când erau 4200 de pacienți cu viroze, pneumonie și gripă, acum sunt peste 4300, însă numărul celor internați în spital a scăzut de la 160 la 144. În continuare însă, persoanele în vârstă fac cele mai grave forme ale bolilor de sezon, 11 fiind internate cu gripă, 13 cu viroze și 33 cu pneumonie. Dintre acestea din urmă, trei au decedat, conform Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud. Datele sunt din săptămâna 29.01-04.02.2024.

Ministerul Sănătății a declarat stare de alertă epidemiologică din cauza gripei. Decizia a fost luată după ce, în ultimele trei săptămâni, numărul infecțiilor respiratorii înregistrate săptămânal s-a dublat la finalul lunii ianuarie, față de începutul anului, iar numărul deceselor s-a triplat, potrivit informațiilor publicate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Instituția atrage atenția că avem cu un sfert mai multe îmbolnăviri săptămânal față de media din anii 2016-2023 și cu peste 35% mai multe cazuri față de perioada similară a anului trecut.

Ultima dată când a fost declarată epidemie de gripă în România a fost acum patru ani, în 2020, după ce s-au înregistrat peste 7.000 de cazuri de gripă într-o săptămână.

Etichete

3 comentarii

  • Statistica respectiva nu este ceva nou.
    Se atrage atentia cel putin de 10 ani ca dupa bolile cardio-vasculare a doua mare explozie a bolilor sunt cele RESPIRATORII urmate de boala necrutatoare a CANCERELOR de toate felurile.
    Explicatia este simpla fara sa fi doctor , cercetator, statistician.
    Apa + mancarea + aerul plin de noxe si suspensii starnite de rotile celor 7 milioane de masini din Romania din care 78% sunt sicriile ruginite pe patru roti.
    Urmeaza marea pacaleala a sucurilor, si dozelor cu bauturi energizante si colorate chimic, si desigur mizeriile alimentare din supermarketuri pline de pesticide si hormoni de crestere la fructe si legume.
    Singurul antidot pentru a diminua cantitatile de noxe din marile orase este unul singur.
    Plantati, plantati, plantati, copaci de aliniament cat incape, fara numar dar si evitarea plimbarilor pe arterele aglomerate la pas, pe jos.

    19
    8
    • Poi ce vrei Bălane? Să nu ne plimbăm pe noile pavaje? Să nu mai calcăm pe borduri ? Se sparge pavajul compozit din ciment și resturi de piatră mai scum cu 6 milioane ,diferență finanțata de la bugetul primăriei? Mai bine spune le bistritenilor si bistritencelor sa umble desculți.Crezi că arborii ăia se plantează singuri si pe gratis? Totul e pe bani și primaria e cam pe minus la capitolul venituri si cheltuieli.Nici să mai ude arborii când va fi secetă nu își va mai putea permite primăria.Din aprilie se scumpeste si apa.

      13
      3
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.