Cultură

A fost Noaptea Muzeelor la Bistrița, ediția a 20-a

Numeroși bistrițeni au trecut porțile Muzeului Bistrița cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor, ajuns la ediția jubiliară cu nr. 20, care a adus expoziții, concerte, activități pentru toate vârstele, zone de relaxare.

Publicul a putut vizita expozițiile permanente de la Secţia de Artă Contemporană, Istorie, Ştiinţe Naturale şi Etnografie, expozițiile temporare ”Întâmplare de Paşte”, ”Aterniger” – Mirela Iordache; ”Cositor”, ”Jurnal de introspecţie”- Mirela Trăistaru şi Dorothea Fleiss, precum și expoziția de fotografie a Asociaţiei Transylvanian Diggers.

A susținut momente artistice formaţia camerală Jam: Maria Lăpuşan – vioară, Ovidiu Pătraşciuc – vioară, Răzvan Vasile – vioară, Eugen Tuti Hoca – pian, Mihai Berchi – contrabas.

La Muzeu a fost și seara de scurtmetrajelor de război (proiecţii în aer liber), s-a organizat ”vânătoare de comori” și au fost prezentate echipamente militare din epoca romană, manevre și defilări de soldaţi romani.

Cei care au mers la Noaptea Muzeelor au avut la dispoziție și zone de relaxare şi voie bună cu hamace, ghirlande de lumină, cafea, dulciuri, jocuri diverse, standuri cu artizanat și bunătăți.

1 comentariu

  • Copiii au fost fascinați de „soldaţii romani” , in costume și defilare.
    Mulțumim:) 👐

    18
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.