Actualitate

A fost promulgată legea de modificare a Statutului polițistului

Președintele Traian Băsescu a promulgat Legea pentru aprobarea OUG 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, informează Administrația prezidențială.

Potrivit actului normativ, începând din ianuarie 2011 mamele pot să opteze pentru un concediu de creștere a copilului pe o perioadă de doi ani, dar cu o indemnizație cuprinsă între minimum 600 lei și maximum 1.200 lei, sau pentru un concediu de un an, cu o indemnizație maximă de 3.400 lei.

Dacă se întorc la muncă înainte de sfârșitul perioadei de un an de concediu, mamele vor beneficia de o primă lunară de 500 lei pentru întregul interval de până la 24 luni. Acest stimulent nu se acordă mamelor care se întorc la muncă după primul an de concediu pentru creșterea copilului sau celor care optează pentru concediul de doi ani cu indemnizație maximă de 1.200 de lei.


Totodată, Băsescu a promulgat legea pentru modificarea Legii nr.360/2002 privind Statutul polițistului.

Din 1 ianuarie 2012 reconversia profesională a polițiștilor al căror raport de serviciu încetează în urma reorganizării unității sau a reducerilor de posturi să se facă în „următoarele” șase luni după adoptarea acestor măsuri, și nu în „ultimele” șase luni dinaintea adoptării, cum era prevăzut în lege.

Modificările aduse Statutului polițistului, care urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2012, mai prevăd că procedura și cazurile de modificare sau suspendare a raporturilor de serviciu ale polițistului vor fi stabilite prin ordin al ministrului Administrației și Internelor

Tot din 1 ianuarie 2012, activitatea și conduita polițiștilor vor fi evaluate o dată pe an, iar concluziile vor fi consemnate în evaluarea anuală de serviciu cu acordarea unuia dintre următoarele calificative: „foarte bine”, „bine”, „satisfăcător”, „nesatisfăcător”.

În cazul în care polițistul nu a desfășurat activitate pe durata întregului an, calificativul acordat ca urmare a evaluării întocmite pentru perioada sau perioadele lucrate constituie calificativ anual numai dacă activitatea desfășurată depășește cumulat șase luni, iar metodologia privind evaluarea polițistului se stabilește prin ordin al ministrului Adminsitrației și Internelor.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS