Actualitate

Absolvenţii Universităţii Ecologice şi-au luat adio de la viaţa de student (FOTO)

O nouă promoţie de absolvenţi ai Universităţii Ecologice Bucureşti, centrul Bistriţa, şi-a luat, sâmbătă, adio de la şcoală în cadrul unui curs festiv găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor. Printre absolvenţi, Ciprian Constantinescu, fost şef al Direcţiei de Tineret, liderul Partidei Romilor Bistriţa, Romeo Lăcătuş, dar şi Ştefana, fiica şefei CJAS, Camelia Ilişuan.

1 univ eco 2 univ eco 3 univ eco 4 univ eco

Au îmbrăcat haine de absolvenţi studenţi ai Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative, dar şi de la Facultatea de Ştiinţe Economice, de Inginerie Managerială, de Psihologie, de Ecologie şi Protecţia Mediului, respectiv ai Facultăţii de Ştiinţe ale Comunicării. Din partea Consiliului Judeţean, vicepreşedintele Alexandru Pugna a venit să-i felicite pe absolvenţi, iar Alexandru Câţcăuan a fost amfitrionul evenimentului.

Printre absolvenţii de Drept, s-a numărat şi Ştefana Bojor, fiica preşedintei CJAS, Camelia Ilişuan (prezentă la festivitate împreună cu sora ei Corina Rus), Ciprian Constantinescu, fost director al Direcţiei de Tineret în timpul guvernării PDL (pe care a venit să-l felicite însuşi Ioan Botiş), Romeo Lăcătuş – lider municipal al Partidei Rromilor Pro Europa şi mulţi alţii.

Potrivit prof. univ. dr. Alexandru Ţiclea, rectorul Universităţii Ecologice Bucureşti, prezent la Bistriţa la acest curs festiv, generaţia actuală este bine pregătită cel puţin din punct de vedere teoretic.

„O generaţie care absolvă facultate e optimistă. Aşa am fost şi noi, şi generaţiile dinaintea noastră şi cele de după noi. Problema locurilor de muncă într-adevăr este una dificilă. Noi credem că universitatea noastră îi pregăteşte în asemenea profesii care să le permită în cea mai mare parte, dacă nu 100%, să se angajeze pe piaţa muncii. Omul trăieşte cu speranţa că va fi mai bine, deşi este o vorbă zâmbeşte fiindcă mâine va fi mai rău. Din păcate, sunt puţine locuri de muncă, aşa că fiecare trebuie să se descurce. Să-şi facă asociaţii, fundaţii, firme. Depinde de inteligenţa şi orientarea fiecăruia dintre absolvenţi. Nu mai vine statul să-ţi ofere. Sunt bine pregătiţi din punct de vedere teoretic, dar şi pratic. Ei mai au de trecut un hop, examenul de licenţă. După aceea vom vedea cât de bine sunt pregătiţi. Diplomele sunt recunoscute, eliberate sub egida MEN, universitatea noastră e acreditată, face parte din sistemul naţional”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Ţiclea.

5 univ eco 6 univ eco 7 univ eco 8 univ eco

Potrivit acestuia, Universitatea Ecologică se adaptează nevoilor de piaţă, iar din toamnă va organiza noi cursuri universitare. „Avem cinci masterate noi inclusiv în domeniul energiei regenerabile. Avem 24 de cursuri postuniversitare şi încercăm să introducem şi un curs de licenţă pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar”, a declarat rectorul.

Pentru anul universitar viitor, Universitatea Ecologică face înscrieri, la Bistriţa, doar pentru patru facultăţi, renunţând la cele de Psihologie şi Ştiinţea le Comunicării.

Cristiana Sabău

Mai multe fotografii, pe pagina noastră de Facebook.

3 comentarii

  • Cred si eu ca se simt usurati absolventii, usurati cu cateva mii de euro, iar in schimb au primit o „diploma” care valoreaza exact cat greutatea ei ca maculatura. Nici macar nu te poti lauda ca ai trecut prin fabrica de diplome, ca rade lumea de tine. Halal.

  • Aspra universitate (mai corect filiala, ca cea din Bucuresti nu intra in discutie)! De altfel, ca marea majoritate a filialelor din Bistrita…ce mai, traiasca referatele si alte chestii. De asemenea, aspri si „ilustri” absolventi! Sa ne traiasca si ei si la mai mare! Poate mai fac vreo facultate, pe la Goldis sau Univ de Nord.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.