Sănătate

Academicianul Ovidiu Bojor ne va vorbi despre sănătate prin remedii naturiste

Cine vrea să înlocuiască medicamentele cu plantele de leac nu ar trebui să rateze o conferinţă susţinută de academicianul Ovidiu Bojor care vine, marţi, la Sinagoga Bistriţa.

Fundaţia „Societatea de Concerte” Bistriţa, în parteneriat cu Palatul Copiilor Bistriţa prezintă în cadrul proiectului Cultura Magna conferinţele: „Sănătate prin remedii naturale”,  susţinută de academicianul Ovidiu Bojor şi „Asimetrii”,  susţinută de inventatorul român Iustin Capră.

Conferinţele vor avea loc marţi 6 septembrie începând cu ora 17,00 la Sinagoga Bistriţa.

Proiectul „Cultura Magna” este finanţat nerambursabil din bugetul  local al Primăriei Bistriţa, spune Gavril Ţărmure, preşedintele Fundaţiei „Societatea de Concerte” Bistriţa.

„Tot ce mâncăm, tot ce ne vindecă rănile, tot ce ne aduce fericire se datorează plantelor, regnului vegetal”, crede Ovidiu Bojor, cademician şi fitoterapeut român, membru al Academiei de Ştiinţe Medicale. Este deţinător al titlului de Senior Honoris Causa, brevet acordat de către Forumul Preşedinţilor Patronatelor din România şi Diploma de Merit Academit, acordată de preşedintele Academiei Române.

Fondatorul fitoterapiei moderne în România sspune că fitoterapia este o ramură din terapiile naturale, din ce în ce mai actuală şi chiar complementară medicinei preventive şi curative. În viziunea fitoterapeutului, importanţa şi actualitatea acestei ştiinţe este o consecinţă a faptului că „după o intoxicare de un secol cu chimicale, omul şi-a dat seama de reacţiile adverse, de reacţiile secundare, de tot ceea ce este rău”.

„Relaţia noastră cu plantele trebuie să fie relaţia cu tot ceea ce este viu şi creat pe Terra. Relaţie de prietenie, ocrotire din partea noastră şi dăruire din partea lor, fiindcă dacă nu ar fi existat asimilaţia clorofiliană (fotosinteza), nu ar fi existat viaţa pe Pământ.”, spune el.

Ovidiu Bojor este preşedintele Patronatului „Planta Romanica”. Acesta are ca scop promovarea intereselor membrilor ei, rentabilizarea activităţilor de cultivare şi recoltare ecologică din flora spontană, prelucrare a plantelor medicinale şi aromatice, comercializarea şi desfacerea acestora şi a produselor industriale obţinute în urma prelucrării lor.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.