Actualitate Recomandări

Acces virtual cu echipamente VR la monumente 3D, la Muzeu

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud găzduiește expoziția ”Monumente 3D. Digitizarea patrimoniului imobil din Transilvania, Muntenia și Dobrogea”.

Prin această expoziție, Muzeul propune o incursiune virtuală în patrimoniul cultural imobil din România. În ultimii ani, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud a fost un partener constant atât al Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău, cât și al Institutului Național al Patrimoniului în ceea ce privește direcțiile de documentare digitale ale patrimoniului imobil din România. Acestea au constat în acțiuni de digitizare a clădirilor de patrimoniu în stare de procolaps sau colaps, atât de pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud, cât și din restul țării.

Expoziția este o primă diseminare spre publicul larg a rezultatelor acestui proiect. Publicul vizitator are acces virtual prin intermediul echipamentelor VR la o serie de opt clădiri de patrimoniu, scanate prin metoda fotogrammetrică, având ocazia să interacționeze direct cu modelele 3D realizate în cadrul proiectului.

Expoziția este deschisă publicului până în 1 martie.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.