Timp Online a contactat iniţial Inspectoratul Teritorial de Muncă condus de Otilia Berbecar care însă, sub pretextul că se află într-o şedinţă, a mandatat o persoană să dea explicaţii vagi celor care o apelează telefonic din categoria: „O să sune doamna inspector şef în momentul în care va termina şedinţa”. Cum nu a mai făcut acest lucru, l-am contactat noi pe primarul comunei Şieu Odorhei, Sorin Sfintean, pe care l-a întrebat ce s-a întâmplat.
„A căzut un muncitor care lucra la şarpanta căminului cultural din Şieu Odorhei. Nu a fost chiar de la înălţime. De la doi metri, aşa. Din ce mi s-a spus, a ridicat un lemn să-l ridice sus şi era pe o sobă acolo, nu s-a asigurat, a călcat pe lângă soba aceea şi a căzut jos. Cred că îi este fracturat un picior şi cred că va avea nevoie de spitalizare. Nu ştiu dacă era angajat. Au fost de la ITM, le-am dat toate actele, contractul pe care firma l-a încheiat cu Primăria Şieu Odorhei. Patron este Vasile Ciliboaie, parcă. Le-am spus celor de la ITM să vorbească cu el fiindcă eu nu ştiu cine e angajat şi cine nu. Eu nu ştiu ce a declarat muncitorul fiindcă nu eram aici, eram la Bistriţa. Nu e problema mea. ITM să-şi facă treaba. Ştiţi cum stau lucrurile (cu angajaţii la negru -n.r.). Toate-s bune până se întâmplă ceva. Oamenii nu-s conştienţi, patronii nu-s conştienţi că trebuie să aibă echipament, utilaje. Cu firma aceasta nu am mai lucrat până acum, dar ştiţi cum sunt patronii. Fiecare vrea să strângă la buzunar, nu săinvestească în oameni şi utilaje. Nu numai firma aceasta e aşa, toate sunt la fel „, a spus Sorin Sfintean.
Potrivit edilului, reabilitarea căminului cultural a început luna aceasta, dar nu se ştie exact când va fi gata.
„Când se termină? În cinci luni, patru luni, trei luni e contractul de lucrări. Joi, când s-a petrecut accidentul, erau trei sau patru muncitori. Au turnat centura şi acum urma să decofreze. Astăzi nu sunt aici, nu ştiu care-i treaba. Numai la şarpantă lucrăm fiindcă nu avem bani. Cu terenul sunt în litigiu şi nu pot face decât modernizare. Nu ploua în cămin, dar se degradase după atâţia ani”, a spus edilul.
Accidentul de la Şieu Odorhei s-a petrecut joi după-amiaza. Amenda pentru munca la negru este de 10.000 de lei pentru fiecare persoană care nu lucrează cu forme legale. Până la ora transmiterii acestei ştiri, pe site-ul ITM Bistriţa-Năsăud nu este postată nicio informaţie legată de accidentul de muncă de la Şieu Odorhei şi măsurile luate.
Asta nu stie nici cum il cheama pe patron,nici ce firma lucreaza,nici ce termen
de finalizare are lucrarea ! Ma intreb,de ce mai sta in functie pe banii contribuabilului ?
Observ ca iese in fata pe presa Bistriteana destul de des ! Sper sa nu va vina vreo idee sa-l promovati in conducerea judeteana ! Apropo,pe el cum il cheama ?
Cetãtene,pe el nu îl cheamã,pe el îl trimite !
.Vai de noi,asta este……….ce spui jupane……… .
CACARAII NIMIC…..SLAB COMENTATI……
dL CONSILIER NUCU ce mai faceti va plac activitatile de pe raza comunei.
S-a ales o prognoza favorabila pentru constructie………
sunt firme de partid a le ospatarului prostu nu are voie sa stie nimic
MANDEA STIE DAR CE SA FACA ,NU ARE VOIE SI PUTERE…….