Actualitate

Acțiunea ”Blocada”: Amenzi de peste 100.000 de lei, zeci de permise și certificate reținute

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistrița-Năsăud au fost prezenți în weekend pe principalele artere, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, dar și pentru fluidizarea traficului.

”Modul de acțiune a fost predominant preventiv, polițiștii aducând din nou în atenția șoferilor modificările codului rutier, cu precădere modificările aduse prin Legea ”Anastasia”, cu privire la modul și circumstanțele de pedepsire a infracțiunilor rutiere.

Au fost utilizate atât echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospeciale și aparatele portabile pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală, cât și aparate din dotare, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.


În urma acțiunilor efectuate pe drumurile publice din județ, polițiștii au verificat peste 520 de vehicule și aproape 670 de persoane. Aproape 300 de șoferi au fost testați cu aparatele din dotare, cu privire la consumul de băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive. Pentru neregulile constatate în urma controalelor, polițiștii au aplicat 305 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 100.783 de lei. Totodată, polițiștii rutieri au dispus măsura complementară a suspendării pentru 30 de permise de conducere și reținerea a 23 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor, polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean și cei din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au depistat 3 persoane de 18, 24 și 42 din Căianu Mic și Beclean asupra cărora au fost găsite plicuri care conțineau substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive. În cele 3 cazuri substanțele au fost ridicate și înaintate structurii de specialitate în vederea efectuării cercetărilor”, a transmis IPJ Bistrița-Năsăud.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS