Actualitate

Acțiuni ale Poliției. Ce sancțiuni s-au dat

În noaptea de 6/7 mai, în intervalul orar 22.00-04.00, pe raza orașelor Bistrița și Năsăud, precum și a secțiilor arondate, polițiștii aflați în dispozitivul de ordine publică au acționat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale, comise prin violență, a infracțiunilor de furt, dar și pentru reducerea riscului rutier. La acțiuni au participat și jandarmi.

În acest sens, au fost legitimate și verificate 100 de persoane și au fost oprite în trafic, pentru control, 73 de autoturisme. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.275 de lei, dintre care 2 pentru nerespectarea Legii 61/1991, în cuantum de 2.000 de lei, informează Inspectoratul de Poliție Bistrița-Năsăud.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră au desfășurat acțiuni de monitorizare a traficului rutier, în scopul prevenirii accidentelor rutiere și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. În acest sens, pentru abaterile la regimul rutier constatate, polițiștii Serviciului Rutier au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale în valoare de 16.820  de lei, au reținut un permis de conducere și 2 certificate de înmatriculare.   

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi și cei ai Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au acționat pentru prevenirea și combaterea încălcării regimului legal de viteză, a depistării conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a  substanțelor psihoactive, dar și a conștientizării, de către conducătorii auto, a riscurilor la care se expun atunci când încalcă regulile de circulație. Astfel, au fost controlate 59 de autovehicule, toți conducătorii acestora fiind testați alcooltest. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, toate conform O.U.G 195/2002, în valoare totală de 3.190 lei și a fost reținut un permis de conducere.  

Azi-noapte, în jurul orei 01.40, polițiștii Secției 5 Poliției Rurală Pentru Rareș, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe Drumul Județean 171, în localitatea Uriu, au oprit pentru control un autoturism care se deplasa din direcția Uriu către Dobric. La volan a fost identificat un tânăr de 26 de ani, din Dej, iar în urma testării cu aparatul DrugTest 5000, rezultatul a fost pozitiv la metamfetamină, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice.

În 6 mai, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit în trafic, pe un drum comunal din Telcișor, un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani, din localitate. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost 0,28 mg/l alcool în aerul expirat. În autoturism a fost identificată și soția bărbatului, o femeie de 36 de ani, posesoare de permis de conducere care i-ar fi încredințat soțului autoturismul pentru a-l conduce, deși cunoștea faptul că acesta nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 6 mai, în urma probelor administrate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bistrița, Judecătoria Bistrița a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a unui bărbat de 37 de ani din Bistrița, cercetat pentru tâlhărie. Bărbatul a fost depistat și reținut pentru 24 de ore, la data de 5 mai, pe raza comunei Șieu Măgheruș, în cadrul unei acțiuni desfășurate de polițiștii de la investigații criminale, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și cei ai Postului de Poliție Șieu Măgheruș. Din investigațiile efectuate a reieșit că, în după-masa de 2 mai, în timp ce se afla în locuința fostei concubine, ar fi agresat-o și i-ar fi sustras o borsetă în care se afla suma de 300 lei, precum și un telefon mobil. Bărbatul rămâne în arestul IPJ Bistrița-Năsăud.

Tot în 6 mai, o femeie a sesizat prin SNUAU 112 faptul că i-a fost avariat autoturismul de către un utilaj agricol, nefiind înregistrate victime. La fața locului, polițiștii au constatat faptul că, pe raza localității Sărățel, la intersecția Drumului Național 15A cu Drumul Județean 172G, un motocultor care nu avea număr de înmatriculare sau înregistrare și care era condus de un bărbat a acroșat autoturismul femeii care se afla parcat pe marginea drumului. A fost identificat conducătorul auto ca fiind în vârstă de 43 de ani, din Sărățel, iar în urma verificărilor s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Totodată, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea determinării alcoolemiei.

”Acțiuni pentru siguranța comunității. Polițiștii din dispozitivele de ordine și siguranță publică împreună cu reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu acționează permanent pentru prevenirea faptelor antisociale. Polițiștii din Bistrița-Năsăud vor fi în continuare la datorie și vor acționa, cu precădere, în locurile aglomerate și pe principalele artere din județ, pentru asigurarea unui climat de ordine și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră” – IPJ Bistrița-Năsăud.

În week-end, polițiștii Serviciului Rutier au intensificat acțiunile  pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind desfășurate verificări și controale în trafic, pe raza întregului județ. Totodată, polițiștii au acționat pentru asigurarea desfăşurării fluente şi în siguranţă a circulaţiei rutiere. O atenție deosebită a fost acordată depistării conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, fiind testați cu aparatele etilotest și DrugTest 116 conducători auto.

În urma controalelor, au fost constatate, în flagrant delict, 4 infracțiuni la regimul rutier. De asemenea, pentru abaterile rutiere constatate, polițiștii au aplicat 110 sancțiuni contravenționale, toate conform OUG 195/2002, iar ca măsuri complementare, au reținut 8 permise de conducere, dintre care unul pentru conducere cu alcoolemie și 4 certificate de înmatriculare.

În după-masa de 7 mai, polițiștii Biroului Rutier Bistrița au intervenit ca urmare a unui accident rutier soldat cu pagube materiale, produs pe o stradă din municipiu. La fața locului, s-a constatat faptul că, un bărbat de 44 de ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism, ar fi efectuat manevra de viraj spre stânga și a intrat în coliziune un stâlp de electricitate. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea determinării alcoolemiei.

La data de 8 mai, în jurul orei 02.00, polițiștii Biroului Rutier au depistat un conducător auto aflat sub influența unor substanțe psihoactive. Autoturismul condus de acesta a fost oprit pe strada Libertății din municipiul Bistrița, iar conducătorul auto, un bărbat de 32 de ani, din Bistrița a fost testat cu aparatele etilotest și Drugtest, rezultatele fiind negativ pentru alcool și pozitiv în cazul substanței metamphetamină. Ulterior, a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Tot în 8 mai, în jurul orei 02.40, polițiștii Secției 6 Politie Rurală Năsăud care desfășurau activități pe linie rutieră pe drumurile publice de pe raza comunei Feldru au oprit pentru control un autoturism. La volan a fost identificat un tânăr de 25 de ani, din Feldru care are suspendat dreptul de a conduce. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, însă în cazul testării DrugTest, rezultatul a fost pozitiv pentru cocaină și a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul  sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 7 mai, în cadrul acțiunilor de prevenire și combatere a traficului și consumului ilicit de droguri sau a altor substanțe psihoactive interzise desfășurate, polițiștii din Beclean au depistat doi tineri de 19 și 23 de ani, ambii Beclean care aveau un comportament suspect. Polițiștii i-au legitimat, fiindu-le efectuat și control corporal, asupra lor fiind astfel descoperite substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, respectiv 9 plicuri care conțineau o substanță alb-cristalină  de culoare albă, precum și un dispozitiv cu urme de pulbere albă. Substanțele descoperite, precum și dispozitivul au fost ridicate și înaintate structurii competente, în vederea efectuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale.      

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS